Oto koltuğu ne zaman alınmalı?

İçindekiler:

  1. Oto koltuğu ne zaman alınmalı?
  2. Isofix oto koltuğu ne demek?
  3. I size bebek koltuğu ne demek?
  4. ECE R44 04 testi nedir?

Oto koltuğu ne zaman alınmalı?

Yaş olarak yaklaşık 9 aylıktan 4 yaşına kadar küçük çocuklar için kullanılabilir. Bu yaşlardaki çocuklar oturabilir, ama güvenli oturma yüzeyine ihtiyaç duyar, bu nedenle bu koltuklara çocuk güvenlik koltuğu denir.

Isofix oto koltuğu ne demek?

ISOFIX, uluslararası standart bir oto koltuğu montaj sistemidir. Emniyet kemeri kullanmadan bir çocuk oto koltuğunu arabaya takmanın en güvenli, en kolay ve en hızlı yoludur. ISOFIX, 2006'dan beri çoğu yeni arabada standarttır. Avrupa'da yollardaki araçların yaklaşık %60'ında olduğu tahmin edilmektedir.

I size bebek koltuğu ne demek?

KÜÇÜĞÜNÜZE UYAR, HAYATINIZA UYAR. Şehirde yeni bir güvenlik sertifikasyonu var ve buna i-Size deniyor (namı diğer R129). i-Size, çocuğunuzu geliştirilmiş emniyet ve güvenlik ile korumak için tasarlanmış en son oto koltuğunu standardıdır.

ECE R44 04 testi nedir?

ECE R44/04 bir Avrupa onay standardıdır. Çocuk oto koltukları, çarpışma testi mankenlerini ne kadar iyi koruduğunu görmek için tasarlanmış ölçüm aletleri kullanılarak; yüksek basınçta 50 ECE R44 onay etiketi; oto koltuğunun belirlenen temel güvenlik koşulları ile uyumlu olduğunun göstergesidir.