Ankara Öğrenci Kartı açıldı mı?

İçindekiler:

  1. Ankara Öğrenci Kartı açıldı mı?
  2. Ankara Öğrenci kartı nereden alınır?
  3. Ankara Öğrenci kartları iptal mi?
  4. Öğrenci Kartı otobüste geçerli mi?

Ankara Öğrenci Kartı açıldı mı?

kullanamamalarına, bu hükümden, Millî Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitim ve öğretim yapmasını uygun gördüğü öğrencilerin istisna tutulmasına” hükmü doğrultusunda, EGO Genel Müdürlüğünce 18 yaş altı öğrenci kartları, 7 Haziran 2021 tarihi itibarıyla kullanıma açılacaktır.

Ankara Öğrenci kartı nereden alınır?

Tam Ankara Kart kişiye özel olmadığı için bayilerden, Ankara Kart İşlem Merkezleri'nden veya Smart Banko'lardan satın alınabiliyor. Kişiselleştirilmiş bir kart tipi olan İndirimli Kart için başvuru yapmanız gerekiyor. Bu kart başvurusu için Ankara Kart İşlem Merkezleri'ne gitmeniz gerekiyor.

Ankara Öğrenci kartları iptal mi?

Korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlarda olduğu gibi 20 yaş altı gençlerin de sokağa çıkmasının yasaklanmasının ardından harekete geçen Ankara ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkmasının önüne geçebilmek için toplu ulaşım kartlarının iptal edilmesine karar verdi.

Öğrenci Kartı otobüste geçerli mi?

Kartlar kart sahiplerine veya kanuni temsilcilerine teslim edilir. Öğrenci Kartı otobüslerde, metro ve banliyö istasyonları ile vapur iskelelerinde bulunan validatörlere okutulmak suretiyle kullanılır.