Sarımsak kanseri önlüyor mu?

İçindekiler:

  1. Sarımsak kanseri önlüyor mu?
  2. Kemoterapi alanlar hangi meyveleri yememeli?
  3. Kemoterapi halsizlik yapar mı?
  4. Sarımsak meme kanserine iyi gelir mi?

Sarımsak kanseri önlüyor mu?

Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre sarımsak; göğüs, kolon, özofagus (yemek borusu), prostat, cilt ve mide kanseri tümörlerinin oluşmasını, ilerlemesini ve gelişmesini engelliyor.

Kemoterapi alanlar hangi meyveleri yememeli?

Yağlı, kızartılmış, baharatlı gıdalarda kaçının. Çiğ sebze ve salata tüketmeyin. Erik, kayısı, armut, kavun gibi meyvelerden, brokoli, kabak, bezeleye gibi lif oranı yüksek olan sebzelerden uzak durun. Az yağlı pirinç lapası veya makarna, normal veya probiyotik yoğurt, yayla çorba, ayran gibi besinler tüketebilirsiniz.

Kemoterapi halsizlik yapar mı?

Kemoterapi, kanser hücreleri ile birlikte sağlıklı hücrelere de zarar verebilir. Vücut dokusunu onarmak adına ekstra enerji harcandığı için de halsizlik yaşanabilir. Mide bulantısı, kusma, iştahsızlık gibi tedavi sonucu görülebilen yan etkiler de yorgunluğa neden olabilir.

Sarımsak meme kanserine iyi gelir mi?

Porto Riko'da yapılan bir araştırma, çiğ soğan ve sarımsak tüketiminin meme kanseri riskini yüzde 67 azalttığını ortaya çıkardı. Araştırmaya göre, pişirilen soğan ve sarımsağın, kanseri önleme özelliği büyük ölçüde kayboluyor.