En uzun yaşayan hayvan hangisi?

İçindekiler:

  1. En uzun yaşayan hayvan hangisi?
  2. Ağılda yaşayan hayvanlar nelerdir?
  3. Keçi nerede barınır?
  4. Canlıların yaşam süreleri neden farklıdır?
  5. Koyun ve keçiler nerede barınır?

En uzun yaşayan hayvan hangisi?

Grönland Balinası - 211 Yaşında En uzun ömürlü memeli olan Grönland balinası 100 tona varan ağırlığıyla aynı zamanda en ağır canlılardan biri. Yaşı tam ölçülemeyen bu canlının aslında 245 yıl yaşadığı da söyleniyor.

Ağılda yaşayan hayvanlar nelerdir?

Aynı zamanda inek, horoz, tavuk, ördek, kaz ve koyunlar söylenebilir. İnek ve atlar genelde ahırda yaşarlar. Koyun ve keçiler ise ağılda yaşarlar. Tavuk, hindi ve kaz gibi evcil hayvanlar kümeste yaşar.

Keçi nerede barınır?

Bu gruba girmekte olan hayvanlar koyun ve keçidir. En fazla koyun beslenen illerimiz ise Van, Konya ve de Şanlıurfa'dır. Kıl keçisi Antalya, Mersin ve de Diyarbakır'da Tiftik keçisi ise Ankara, Eskişehir ve de Kütahya'da yetiştirilmektedir. Küçükbaş hayvanlar büyükbaş hayvanlarla birlikte bir ahırda da yaşayabilirler.

Canlıların yaşam süreleri neden farklıdır?

Cevap, birkaç faktörde yatıyor, çevre ve beden boyutu gibi. ... Bu şekilde, çevre, yaşam süresini şekillendiriyor. Boyuta gelince, her zaman olmasa da sıklıkla, daha büyük canlı türleri, daha küçük olanlardan daha uzun yaşıyor. Örneğin, bir fil veya balina, bir fare, sıçan veya tarla faresinden çok daha uzun yaşıyor.

Koyun ve keçiler nerede barınır?

En fazla koyun beslenen illerimiz ise Van, Konya ve de Şanlıurfa'dır. Kıl keçisi Antalya, Mersin ve de Diyarbakır'da Tiftik keçisi ise Ankara, Eskişehir ve de Kütahya'da yetiştirilmektedir. Küçükbaş hayvanlar büyükbaş hayvanlarla birlikte bir ahırda da yaşayabilirler.