İncir sütü neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. İncir sütü neye iyi gelir?
  2. İncir ağacı nerede bulunur?
  3. İncir maskesi nasıl yapılır?
  4. Incir yaprağı basura nasıl kullanılır?
  5. Taze incir maskesi nasıl yapılır?
  6. Incir sütü Yüzdeki lekelere iyi gelir mi?
  7. İncir basura iyi gelir mi?
  8. Incir yaprağı suyu hemoroide iyi gelir mi?

İncir sütü neye iyi gelir?

İncir sütü halk arasında siğillere karşı kullanılmaktadır. Yaprağından çıkan süt, siğillere, basura ve vücuttaki yaralara sürülebilir. Ayrıca incir sütünün hazımsızlığı giderici etkisi de bulunur. Nezle, grip ve sıtma rahatsızlıkları için de sütü kullanılabilir.

İncir ağacı nerede bulunur?

İncir ağacının anavatanı Doğu Akdeniz ve Güneybatı Asya'dır. Türkiye'de en fazla Ege Bölgesi'nde yetişmektedir. İncir ılıman iklim bölgelerinde yetişen bir bitkidir. Kış mevsiminde ılık, yaz mevsiminde ise kuru ve sıcak yerleri severler.

İncir maskesi nasıl yapılır?

Kuru incirdeki mucize 3 adet Kuru inciri blendırda çekin yüzünüze uygulayın. 20 dakika sonra ılık suyla iyice durulayın. Yüzünüze doğal bir nemlendirici sürün. İncir maskesi gözenekleri iyice açar, deriye nüfuz etmiş kirleri temizler.

Incir yaprağı basura nasıl kullanılır?

İnşaallah faydasını görürsünüz.. İncir yaprağı dahilen yatıştırıcı ve dışkı yumuşatıcıdır. Haricen ise özellikle lapası basur memeleri ve çıbanların üzerine konur. Amaç basuru küçültmek, çıbanda ise cerahati toplamaktır.

Taze incir maskesi nasıl yapılır?

3 adet Kuru inciri blendırda çekin yüzünüze uygulayın. 20 dakika sonra ılık suyla iyice durulayın. Yüzünüze doğal bir nemlendirici sürün. İncir maskesi gözenekleri iyice açar, deriye nüfuz etmiş kirleri temizler.

Incir sütü Yüzdeki lekelere iyi gelir mi?

İncir sütü düzenli olarak ve ölçülü miktarda kullanıldığında cilt lekelerinin geçmesini sağlar. Özellikle güneş lekesi, sivilce ve yara izlerinin tedavi edilmesinde kullanılır.

İncir basura iyi gelir mi?

Meyveler arasında en yüksek lif özelliğine sahip incir, hemoroid (basur) hastalığına faydalıdır.

Incir yaprağı suyu hemoroide iyi gelir mi?

Hemoroid, basur, mayasıl sorunlarının tedavisinde incirin yaprağı Özellikle erkeklerde görülen basur, hemoroid sorunu için incirin yaprağı çok etkili bir çözüm yöntemidir. Yaprak güneşte kurutulacak. Kurutulmuş incir yaprakları 200 ml su içerisinde 2 gün boyunca bekletilir.