Icra davası nasıl işler?

İçindekiler:

  1. Icra davası nasıl işler?
  2. Icra kağıdı geldikten sonra ne olur?
  3. Ilamlı icra takibi ne zaman düşer?
  4. Ilamlı icra ödenmezse ne olur?
  5. Eve haciz geldikten sonra ne olur?
  6. Ilamlı icra takibi düşer mı?
  7. Ilamlı icra takibi hangi durumlarda yapılır?

Icra davası nasıl işler?

İlamlı icra takibinde mahkemeye başvurulmakta ve mahkeme kararına göre icra takip işlemi yapılabilmektedir. Tüm süreci mahkeme yürütmekte ve denetlemektedir. İlamsız icra takibinde ise senet ya da benzeri olan bir belgeye dayalı borçlar konu alınmaktadır.

Icra kağıdı geldikten sonra ne olur?

Eğer bir icra tebligatı geldiyse ve siz de bunu kaale almayıp haciz aşamasına kadar beklettiyseniz ve üzerinize hiçbirşey yok ise iflas edersiniz. Karşı taraf iflasınızı ister.

Ilamlı icra takibi ne zaman düşer?

İlamlı icra takiplerinde zamanaşımı 10 yıldır. 10 yıl süreyle hiçbir işlem yapılmayan icra dosyaları kendiliğinden düşer.

Ilamlı icra ödenmezse ne olur?

Borçlu, bu süre içinde borcunu yerine getirmezse, ilam hükmü icra müdürü tarafından zorla icra edilir. ... Borçlu, 7 gün içinde borcunu ödemez ve icranın geri bırakılması kararı da gösteremezse, alacaklının talebi ile cebri icraya devam edilir.

Eve haciz geldikten sonra ne olur?

Borçlu olan tarafın borcunu ödemeyeceği düşünülen durumlarda ise resmi yeddiemin depolarına haczedilen eşyalar götürülür. Borç belirlenen süre zarfında ödenmediğinde ise satışa çıkarılan mallar ile alacaklı alacağını tahsil eder.

Ilamlı icra takibi düşer mı?

İlamlı icra takiplerinde zamanaşımı 10 yıldır. 10 yıl süreyle hiçbir işlem yapılmayan icra dosyaları kendiliğinden düşer.

Ilamlı icra takibi hangi durumlarda yapılır?

Alacaklının elinde bir mahkeme kararının (ilam), mahkeme önünde yapılan sulh, kabul veya feragatin, hakem kararının, noter senedinin veya temyiz ve icra kefaletnamelerinin bulunduğu hallerde başvurulan takip yoludur.