C6 7 neresi?

İçindekiler:

  1. C6 7 neresi?
  2. C5 C6-C7 nedir?
  3. C 5 C 6 ne demek?
  4. Servikal spondiloz ne demek?
  5. C5 6 disk nedir?

C6 7 neresi?

C6-C7 (C7 sinir kökü): Ağrı, karıncalanma ve / veya uyuşma el ve orta parmağa yayılabilir. Triceps (üst kolun arkasındaki kaslar), parmak ekstansörleri ve diğer kaslarda da güçsüzlük hissedilebilir. C6-C7 diski, genellikle servikal omurgada fıtıklaşma olasılığı en yüksek olan disk olarak kabul edilir.

C5 C6-C7 nedir?

Boyun fıtığının tıbbi ismi servikal disk hernisidir. Boyun denilen servikal bölge 7 omurgadan oluşur ve her bir omurga C1 den C7 ye kadar numara alır. Boyun fıtığı en sık C5-C6 ve C6-C7 arasındaki disklerden oluşur.

C 5 C 6 ne demek?

Bu seviye boyun hareketindeki önemi nedeniyle en sık olarak fıtık oluşan düzeydir. C5-C6 fıtığı C6 sinir kökünü sıkıştırabilir. Buna bağlı olarak kolun ön tarafında yer alan ve dirseği bükmeyi sağlayan biseps kasında kuvvetsizlik gelişebilir.

Servikal spondiloz ne demek?

Servikal spondiloz yaşa bağlı olarak tekrarlayan minör travmalar sonucu boyundaki eklemlerin etkilendiği, genellikle 40 yaşını geçmiş insanlarda görülen ve yaşla birlikte progresyon gösteren, servikal osteoartrit olarak da bilinen bir hastalıktır.

C5 6 disk nedir?

Fıtığın yerini belirtirken hangi omurların arasında oluşmuş olduğu ifade edilir. Örneğin 5. ile 6. boyun omurları arasında oluşmuş olan fıtığa C5-6 fıtığı denir. C1-2 arasında disk bulunmadığından, bu bölgede fıtık oluşmaz.