Yeşil pasaportla Almanyaya gidilir mi?

İçindekiler:

  1. Yeşil pasaportla Almanyaya gidilir mi?
  2. Yeşil pasaport Yurtdışı çıkış harcı ne kadar?
  3. Yeşil pasaport ile Avrupaya gidilir mi?
  4. Yurt dışı çıkış harcı 2020 kaç TL?
  5. Yurt dışı çıkış harcı 2021 ne kadar?

Yeşil pasaportla Almanyaya gidilir mi?

vizesiz girişler: 6 aylık dilim içinde 90 günü geçmeyen ziyaretler için T.C. Hizmet/Hususi Pasaport sahipleri (yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri), mesleki faaliyette bulunmama koşuluyla vizesiz seyahat edebilirler.

Yeşil pasaport Yurtdışı çıkış harcı ne kadar?

Temmuz 2019 tarihiyle de yurtdışı harcı 50 TL'ye yükseltildi. Yurtdışı çıkış harcı, yeşil pasaport dahil, diğer tüm pasaport sahipleri tarafından alınmak zorunda. Şimdiye kadar ödenen 15 TL'lik yurt dışı çıkış harcını 50 TL'ye çıkararak 15 TL'si TOKİ'ye, 35 TL'sini ise bütçeye aktarılacak.

Yeşil pasaport ile Avrupaya gidilir mi?

Yeşil pasaporta sahip olanların çocukları da belirli ülkelere vize almadan seyahat edebilir. Türk vatandaşları Schengen vizesi uygulayan Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yeşil pasaportla dünya genelinde çok sayıda ülkeyi görebilir.

Yurt dışı çıkış harcı 2020 kaç TL?

2020 yılında belirlenen yurtdışı çıkış harcı 50 TL'dir. Muaf olanlar dışında Türkiye Cumhuriyeti pasaportu olanlar yurtdışına çıkış yaparken bu harcı ödemektedirler.

Yurt dışı çıkış harcı 2021 ne kadar?

2021 yılında belirlenen yurt dışı çıkış harcı bedeli 50 TL'dir. Yedi yaşından büyük herkes için bu bedel aynıdır ve öğrenciler için herhangi bir indirim söz konusu değildir. Yedi yaşından küçük çocuklar, yurt dışı çıkış harcından muaf tutulurlar.