Ele bulaşan duvar boyası nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Ele bulaşan duvar boyası nasıl çıkar?
  2. Saç boyası bulaşan yerden nasıl çıkar?
  3. Elden çıkmayan boya nasıl çıkar?
  4. Ayakkabıdan badana boyası nasıl çıkar?
  5. Saç boyası yüzeyden nasıl çıkar?

Ele bulaşan duvar boyası nasıl çıkar?

Boya inceltici bir maddeyle bir bezi ıslatıp ellerinizi ovalayarak silin. Ellerinizi bol su ve sabunla yıkayın. Küçük kalıntılardan kurtulmak için sıcak bir banyo yapmak iyi bir fikirdir. Elinizde halen boya kalıntıları varsa endişelenmeyin, birkaç gün içinde kendiliğinden geçecektir.

Saç boyası bulaşan yerden nasıl çıkar?

Makyaj temizleme pamuğunu aseton ile ıslatın. Bu pamuk ile saç boyası bulaşan cildinizi dairesel hareketlerle ovalayın. Kısa süre sonra boya inatçı bile olsa cildinizden çıkacaktır.

Elden çıkmayan boya nasıl çıkar?

Bunun için karbonat, limon suyu ve bulaşık deterjanını karıştırarak bir macun kıvamına getirin. Bu macunu boyalı bölgeye sürün. Bir süre ovaladıktan sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

Ayakkabıdan badana boyası nasıl çıkar?

Normal olarak, boya türü ne olursa olsun, leke taze ise, sabun ve suyla kolayca temizlenebilir. Su dolu bir kovaya lekeli kıyafeti batırıp deterjanı uygulayarak bir fırça yardımıyla lekeyi çıkarabilirsin. Boya lekesi kuru ise, işlem daha zorlaşabilir.

Saç boyası yüzeyden nasıl çıkar?

Bir bardak ılık su ile çeyrek bardak beyaz sirkeyi karıştırıp lekeye uygulayın. Leke kaybolana kadar işleme devam edin. Kaybolduktan sonra da lekenin üzerini soğuk suyla iyice durulayın. En sonunda da temizlediğiniz bölümü kurulamayı unutmayın.