Ehliyetsiz araba sürersek ne olur?

İçindekiler:

  1. Ehliyetsiz araba sürersek ne olur?
  2. 18 yaşından küçüklere trafik cezası kesilir mı?
  3. Ehliyeti yanında bulundurmamanın cezası ne kadar?
  4. Ehliyet taşımamak suç mu?
  5. Aşağıdaki cezalardan hangisi sürücü belgesi sahibi olmadan araç kullandıkları ikinci kez tespit edilenlere uygulanır?

Ehliyetsiz araba sürersek ne olur?

Ehliyetsiz araç kullanma cezası 2020 yılı itibariyle şu şekilde; Eğer araç sizinse ve ehliyetsiz bir biçimde araç kullanırsanız cezası 2.473 TL'dir. % indirimli ödeme imkanıyla 1.854,75 TL ödeyebilirsiniz. ... Eğer sürücü araç sahip değilse, araç sahibine de 1228 TL ceza kesilmektedir.

18 yaşından küçüklere trafik cezası kesilir mı?

Ehliyetsiz araç kullanıldığında sürücüye trafik cezası kesilir. Bu durumun aracı süren kişinin yaşıyla bir ilgisi yoktur. ... 2021 yılında 18 yaş altı ehliyetsiz araç kullanma cezası geçen yıla oranla daha fazla. -Eğer aracın sahibi sizseniz ve ehliyetsiz araba kullanma cezası 2021 yılında 2698 TL.

Ehliyeti yanında bulundurmamanın cezası ne kadar?

Tüm bunların yanında ehliyetsiz araç kullanma cezası 2698 liradır ve günümüzde en sık kesilen cezalardan biridir. Ehliyeti olduğu halde yanında bulundurmamanın da bir cezası vardır ve çoğu ceza gibi 314 lira olarak yer alır.

Ehliyet taşımamak suç mu?

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nın kamuoyu ile paylaştığı 2017 Trafik Ceza Rehberi'nde hangi kurala, ne kadar para cezası yazıldığı açıklanıyor. Kanunun 44. maddesine göre; 'Araç kullanırken sürücü belgelerini yanlarında bulundurmamak ve yetkililerin her isteyişinde göstermeme'nin cezası 206 lira.

Aşağıdaki cezalardan hangisi sürücü belgesi sahibi olmadan araç kullandıkları ikinci kez tespit edilenlere uygulanır?

Ehliyetsiz olarak araç kullanan kişiler 1047 TL ceza ödemelidir. İkinci defa ehliyetsiz olarak araç kullanan sürücülere 2 ya 3 ay hapis cezası verilmektedir.