Diş teli neyi düzeltir?

İçindekiler:

  1. Diş teli neyi düzeltir?
  2. Diş teli ise yarar mi?
  3. Neden Diş Teli takmalıyız?
  4. Diş teli yaşı var mı?

Diş teli neyi düzeltir?

Diş teli estetik görünümünün yanı sıra ortodontik sorunlar da çözülür. Yamuk dişler ile çiğneme zorluğu oluşmaktadır. Diş teli tedavisi ile düzelen dişler çiğnemeyi kolaylaştırır. Bazı durumlarda dişler konuşmayı zorlaştırabilir, düzelen dişler bu problemi de ortadan kaldırır ve sizlere daha kolay konuşma imkanı sunar.

Diş teli ise yarar mi?

Diş temizlemeyi kolaylaştırır ve bu süreyi kısaltır. Çarpık ve düzensiz dişlerin arasında kalan besinlerin temizlenmesi bazen oldukça uzun sürebilmektedir. Diş teli tedavisi sayesinde düzenli bir diş yapısına sahip olarak bu sıkıntıdan kurtulabilir ve dişlerinizi herkes gibi 2 dakikada temizleyebilirsiniz.

Neden Diş Teli takmalıyız?

Diş teli kullanılmasının nedeni dişlerinizin yamuk olması ya da çenede oluşan şekil bozukluklarının tedavisi içindir. Diş teli kullananlar kendilerini farklı gibi hissetseler de, tedavi sonunda gerek görsel olarak, gerekse psikolojik olarak kendilerini daha mutlu hissederler.

Diş teli yaşı var mı?

Ortodonti tedavisinde yaş sınırı olmadığı için tedavi, 7'den 70'e herkese hitap etse de ortodonti tedavisi için en uygun yaş önerileri vardır elbette. Diş teli tedavisine başlamak için "puberte" denilen 9 – 14 yaş arası ergenlik dönemi avantajlıdır.