Ilk Türk kadın arkeolog kimdir?

İçindekiler:

  1. Ilk Türk kadın arkeolog kimdir?
  2. Perge Antik Kenti tarihi eser mi?
  3. Perge Antik Kenti nasıl gidilir?
  4. Aspendos Tiyatrosu nerede hangi ilde?
  5. Aspendos un diğer ismi nedir?

Ilk Türk kadın arkeolog kimdir?

Türkiye'nin ilk kadın arkeoloğu olan Jale İnan, uzun yıllar devam eden programlı kazılarla Perge ve Side antik kentlerinin gün ışığına çıkarılmasına emek vermiş; çıkarılan eserlerin sergilenmesi için Antalya ve Side müzelerinin kurulmasını sağlamıştır.

Perge Antik Kenti tarihi eser mi?

Antalya ili Aksu ilçesi sınırları içerisinde bulunan Perge Antik Kenti, oldukça iyi durumda günümüze kadar ulaşabilmiş nadir kentlerden biridir. Pamphylia bölgesinin en önemli kentlerinden biri olan Perge'den çıkarılan muhteşem heykeltraşlık yapıtları, Antalya Müzesi'nde sergilenmektedir.

Perge Antik Kenti nasıl gidilir?

Perge Antik Kenti, Antalya'nın 18 km doğusunda, Aksu ilçesi sınırları içinde. Antalya'dan Aksu'ya gitmek için AC03, AF04, AU37, AF04A otobüslerle kent merkezinden ulaşabilirsiniz. Aksu'ya vardıktan sonra Perge tabelalarını takip edip yaklaşık 2 km'lik yolun sonunda Perge Antik Kenti'ne ulaşabilirsiniz.

Aspendos Tiyatrosu nerede hangi ilde?

Aspendos Nerede Hangi İledir? Aspendos Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belkıs köyünde bulunan Aspendos Antik Kenti; amfi tiyatrosuyla dünyaca bilinen bir Antik Kent olarak ülkemiz miraslarından biridir. Aspendos bölgesi Antalya'nın 8 kilometre doğusunda bulunmaktadır.

Aspendos un diğer ismi nedir?

Aspendos veya Belkıs Antalya ili Serik ilçesinde bulunan Belkıs köyünde yer alan antik tiyatrosuyla meşhur bir antik kenttir.