Diz üstü amputasyon nedir?

İçindekiler:

  1. Diz üstü amputasyon nedir?
  2. Diz üstü ampute ne demek?
  3. Travmatik amputasyon ne demek?
  4. Forequarter amputasyon ne demek?
  5. Ekstremite travması nedir?
  6. Alt ekstremite ne demek?
  7. Alt ekstremite eklemleri nelerdir?
  8. Ekstansiyon ne anlama gelir?
  9. Proksimal distal ne demek?
  10. Distal nedir Latince?
  11. Mimaride sirkülasyon nedir?

Diz üstü amputasyon nedir?

KOL, BACAK, PARMAK, DİZ ALTI, DİZ ÜSTÜ AMPUTASYONLAR (UZVUN TIBBİ AMAÇLA KESİLMESİ) Amputasyon, tamir edilemeyecek düzeyde hasarlanmış bir UZVU (kol, bacak, el, ayak, parmak...) ameliyat sırasında uzvun kemiği ile beraber keserek vücuttan ayırma işlemidir.

Diz üstü ampute ne demek?

Transtibial amputasyon (dizaltı amputasyonu) Soket, protezin güdüğe bağlandığı parçadır. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz. Protez, kozmetik olarak adlandırılan parça ile kaplanarak görsel olarak farkedilmesi zorlaşır.

Travmatik amputasyon ne demek?

veya bir kısmının cerrahi olarak kesilerek çıkarılması işlemidir. organın bir kısmının ya da tamamının kaza veya travma sonucu vücuttan ayrılması anlamına gelmektedir.

Forequarter amputasyon ne demek?

Forequarter (Interskapulotorasik) Amputasyon: Proksimal humerus ve skapulanın yüksek gradeli sarkomlarında üst ekstremitenin tamamının omuz eklemi, skapulanın tümü ve klavikulanın bir kısmı ile birlikte çıkarılması işlemidir.

Ekstremite travması nedir?

Travma sonucu ekstremiteeki hasarlar basit bir ezilme ve burkulmadan başlayarak; kırıklar, çıkıklar, geniş doku zedelenmeleri, damar ve sinir zedelenmeleri, enfeksiyon, ekstremite kaybı, hatta ölüme sebebiyete kadar gidebilmektedir.

Alt ekstremite ne demek?

Ekstremite kelimesi, üst ve alt olarak ikiye ayrılmaktadır. Ekstremite ise bir organın uç kısmı olarak ifade edilmektedir. Alt ekstremite de bulunan toplam kemik sayısı 31 olarak ifade edilebilir. Üst ekstremite kemikleri ise 6 farklı parçadan oluşmaktadır.

Alt ekstremite eklemleri nelerdir?

Diğer alt ekstremite kemikleri, fe- mur (uyluk kemiği), patella (diz kemiği), tibia ve fibula (ba- cak kemikleri), tarsus (ayak bileği kemikleri), metatarsus (ayak tarak kemikleri) ve phalanges'lerdir (ayak parmağı ke- mikleri). Her alt ekstremitedeki toplam kemik sayısı 31'dir.

Ekstansiyon ne anlama gelir?

Eklemleri düzleştiren, vücut kısımları arasındaki açıyı büyüten hareket demektir.

Proksimal distal ne demek?

Proksimal, proximal; Latince proximus'dan gelir, en yakında demektir. Distal'in zıttıdır. Distal Latince distare'den gelir, en uzak demektir. Anatomide proksimal ve distal, vücuda yakınlık ve uzaklığı ifade eder.

Distal nedir Latince?

Avuçlara en uzak noktada olan parmak uçları ise distal olarak tanımlanır. Distal Ne Demek? Distal, Latince ''distant'' kelimesinden türetilmiştir.

Mimaride sirkülasyon nedir?

Sirkülasyon bir yapı içerisinde dolaşımı sağlayan, iç mekânda geçiş işlevini üstlenen, koridor, hol, sofa, antre, avlu, atrium, galeri, pasajlar gibi mekânsal geçişleri ve bu alanların yatay ve düşeydeki bağlantılarını sağlayan merdiven, rampa, asansör, köprü gibi yapı elemanlarını kapsar.