Eş Eksenlilik nedir?

İçindekiler:

  1. Eş Eksenlilik nedir?
  2. Alıştırma toleransı nedir?
  3. Geometrik tolerans nedir?
  4. ISO tolerans sistemi nedir?
  5. Normal delik sistemi nedir?
  6. Tolerans bölgesi kavramı nedir?

Eş Eksenlilik nedir?

Bir elemanın bütün arakesitlerinin, eksenlerinin bir referans ekseniyle aynı olması durumudur ekseniyle aynı olması durumudur. merkezlilik; genellikle nokta, eş eksenlilik ise çizgi veya eksenler için kullanılır.

Alıştırma toleransı nedir?

Alıştırma Toleransı (AT): Mil ve deliğe ait toleransların aritmetik toplamı veya en büyük boşlukla en küçük boşluk veya en büyük sıkılıkla en küçük sıkılık arasındaki fark. Alıştırmalarda mil ve deliğin tolerans sınıfları birlikte gösterilir Alıştırmalarda mil ve deliğin tolerans sınıfları birlikte gösterilir.

Geometrik tolerans nedir?

Geometrik Şekil Toleransları Tüm yüzeylerin birbiri ile ilişkisinin hassas olarak sağlanması maliyeti çok fazla arttıracağından sadece çok gerekli yüzeyler arası ilişkinin hassas olarak işlenmesi sağlanarak işleme maliyetinin düşürülmesi sağlanır. ... Bu durumlarda geometrik şekil toleransları kullanılmalıdır.

ISO tolerans sistemi nedir?

ISO tolerans sistemi bir harf ve rakam veya sayıdan oluşur. Bu sistemde alfabenin tüm harfleri kullanılır. Büyük harfler delikler için küçük harfler mil içindir. Örnek olarak bir delik için H7, mil için g6 gösterilebilir (Şekil 1).

Normal delik sistemi nedir?

Normal delik sistemi : İstenilen sıkılık veya boşluklar mil ölçüsüne, delik ölçüsüne karşın ya daha büyük, ya da daha küçük değerler verilerek elde edilir. Normal delik sisteminde , deliğin en küçük ölçüsü daima anma ölçüsüne eşit olur.

Tolerans bölgesi kavramı nedir?

Tolerans Bölgesi: Toleransların sınırlarını ve büyüklüğünü gösteren bölgedir. Ara geçmede tolerans bölgeleri kısmen sıfır çizgisinin altında kısmen sıfır çizgisinin üstündedir. Parçalar arasında az boşluk veya az sıklık olabilir.