Kağıt kili nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kağıt kili nasıl yapılır?
  2. Paper mache nasıl yapılır?
  3. Paper mache tekniği nedir?
  4. Fimo hamuru nasıl yumuşar?
  5. Cernit nedir?
  6. Kil hamuru ne işe yarar?

Kağıt kili nasıl yapılır?

Kağıt kili, kâğıt hamurunun kâğıt hamuru ile karıştırılmasıyla yapılır, çünkü kâğıt lifleri kil içinde güçlü bir yapı oluşturur ve “kile kolay ve eşit bir şekilde nem ileten bir kılcal sistem”.

Paper mache nasıl yapılır?

Yapacağınız modele yarım rulo tuvalet kağıdını bir leğenin içinde suda yumuşatıp parçalayın. Deneyimledikçe hangi tür kağıt kullanacağınıza kendiniz karar verebilirsiniz. Parçalanmış kağıdı suyuyla birlikte bir tencereye koyup 15-20 dakika karıştırarak kaynatın. Uygun bir kaba boşaltarak soğumaya bırakın.

Paper mache tekniği nedir?

Nasıl yapacağımıza gelecek olursak bu işin 2 temel tekniği bulunuyor. Ya kağıtları bildiğimiz hamur haline getirdikten sonra istenen şekil veriliyor, ya da şerit şerit kesilmiş kağıtlar tutkallı suya batırılarak istenen obje bu kağıtlarla kaplanıyor. Her ikisi de çok güzel sonuçlar ortaya çıkarıyor.

Fimo hamuru nasıl yumuşar?

Yoğurma | talimatlar En yorucu ve zaman alan yöntem FIMO'yu yumuşatmak için yavaş ve sürekli yoğurmadır. Bunun için aletlere veya malzemelere ihtiyacınız yoktur, çünkü yoğurma sırasında modelleme kilini yavaşça ısıtır ve ürünün bilindiği esnekliği sağlar.

Cernit nedir?

Cernit'in bu polimer kil serisi 56 gr'lık ambalajlarda 7 şeffaf renkten oluşan polimer killeridir. ... Bilhassa mücevher taşları oluşturmak için benzersiz bir polimer kildir.

Kil hamuru ne işe yarar?

Kil, yıkama ile çıkmayan yüzeye yapışmış kuş pisliği, reçine, boya serpmesi, asfalt lekeleri, sanayi atıkları gibi yapışkan kirleri yüzeyden arındırmanıza yardımcı olur.