Kuru mandalina nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kuru mandalina nasıl yapılır?
  2. Muz kac derecede kurutulur?
  3. Kızılcık kurusu nasıl yapılır?
  4. Portakal kaç derecede kurutulur?
  5. Kuru muz nasil saklanir?
  6. Limon kabuğu nasıl kurutulur?

Kuru mandalina nasıl yapılır?

Mandalinaları güzelce yıkayıp kurulayın ince ince dilimleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın teline dizin. benim fırınımın kurutma özelliği vardı ama olmayanlar için fanlı programı açıp teli orta bölüme koyun. Yaklaşık 1 buçuk 2 saate yakın 100 derecede yarım saatte bir tersine çevirdim mandalinaları.

Muz kac derecede kurutulur?

1.yöntem fırında muz kurutma Bunun için muzları kalın dilimler halinde kesip, fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde dizin. Fırını 70 dereceye ayarlayıp 10 saat boyunca fırında muzu pişirip kurutabilirsiniz. Bu süre boyunca 1-2 saatte bir muzları ters yüz edin.

Kızılcık kurusu nasıl yapılır?

Fırın kağıdını, fırın tepsisine yayın, üzerine kızılcıkları koyup, 175 derece fırında 10 dk pişirin. Kızılcıkları fırından alın, kuru ve serin bir yerde kızılcıklar kuruyuncaya kadar bekletin. Kızılcıkları taze şekilde korumanın en iyi yolu onları buzlukta saklamaktır.

Portakal kaç derecede kurutulur?

Ardından tel ızgaraya ya da yağlı kağıt serili fırın tepsisin üzerine portakal dilimlerinizi dizin. Ardından fırınınıza ızgara telinizi ya da fırın tepsinizi yerleştirin. Aynı şekilde başka meyveleri de dizebilirsiniz. Ardından 60 derecelik fırında, altlı üstlü yanacak şekilde portakallarınızı kurumaya bırakın.

Kuru muz nasil saklanir?

Muzu güneşte kurutmak için, muzları küçük parçalar halinde halka halka ve ince bir şekilde kesin, güneş gören bir yere temiz bez serip, muzları aralıklı olarak dizin. 10-15 gün içinde muzlarınız kuruyacaktır. Kuruyan muzları saklama kabına koyup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Limon kabuğu nasıl kurutulur?

En hızlı kurutulmuş limon kabuğunu fırının en düşük ayarı olan 75 derecede elde edersiniz. Bunun için yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine rendelediğiniz limonları dökün. Yaklaşık 35-40 dakikada tamamen kupkuru olana kadar fırında bekletin.