Iç denetim birimi ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Iç denetim birimi ne iş yapar?
  2. Bankada iç denetçi nasıl olunur?
  3. Iç denetçi belgesi nedir?
  4. Iç denetim birimi kime bağlı?
  5. Iç denetçi sertifikası nasıl alınır?

Iç denetim birimi ne iş yapar?

İç denetim faaliyetleri, idarelerin yönetim ve kontrol yapısı ile malî işlemlerinin, risk yönetimi, yönetim ve kontrol süreçlerinin etkinliğini değerlendirmek ve geliştirmek yönünde sistematik, sürekli ve disiplinli bir yaklaşımla, genel kabul görmüş uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleştirilir.

Bankada iç denetçi nasıl olunur?

  1. İç denetçi olmak isteyenlerin öncelikle üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden ya da Mühendislik Fakültesinden mezun olması gerekiyor. ...
  2. Bazı firmalar, kişilerin mezun olduktan sonra denetim ile alakalı sertifika programlarından sertifika almış olmasını talep edebiliyor.
Daha fazla öğe...

Iç denetçi belgesi nedir?

Maliye Bakanlığınca verilen iç denetçi adayı eğitimi sonunda bir yazılı sınav yapılır ve başarılı olanlar Kamu İç Denetçisi sertifikası alma hakkı kazanır. Bu sertifikayı alan denetçiler İç Denetim Koordinasyon Kurulu bünyesinde kamu idarelerinin denetimlerini yaparlar.

Iç denetim birimi kime bağlı?

İç denetim, sertifikalı İç Denetçiler tarafından yapılır. İç Denetim Birimi Başkanlığı, doğrudan Üst Yöneticiye bağlı olarak çalışır.

Iç denetçi sertifikası nasıl alınır?

Kamu İç Denetçi Sertifikası almak isteyen ve ilgili mevzuatta belirtilen şartları haiz iç denetçi adaylarının öncelikle İç Denetim Koordinasyon Kurulu (Kurul) tarafından yaptırılacak olan iç denetçi aday belirleme sınavına girmeleri ve bu sınavda başarılı olmaları gerekmektedir.