Iş mahkemesine kaç gün içinde başvuru?

İçindekiler:

  1. Iş mahkemesine kaç gün içinde başvuru?
  2. Iş mahkemesi için avukat şart mı?
  3. Işçi alacakları nedir?
  4. Iş davası açıldıktan sonra ilk duruşma ne zaman olur?
  5. Arabuluculuktan sonra dava açma süresi ne kadar?
  6. Mahkemede avukat tutmak zorunlu mu?

Iş mahkemesine kaç gün içinde başvuru?

Yapılan yargılama sonucunda işçinin işe iadesine karar verilmişse; işçi, iade kararının kesinleşmesinin tebliğinden itibaren 10 işgünü içinde işverene başvuru yapmalıdır. 10 iş günlük süre hak düşürücü süre olup bu süre içerisinde işverene başvuru yapılmazsa geçersizliği tespit edilen fesih geçerli hale gelir.

Iş mahkemesi için avukat şart mı?

İş Mahkemeleri'nde açılacak davalar da esasen avukat tutmak zorunlu değildir. ... Fakat İş Mahkemeleri'nde açılacak davalar bakımından herhangi bir hak kaybına uğramamak ve olası bir mağduriyet yaşamamak adına İş Hukuku bilgisini haiz bir avukattan hukuki destek almanızı tavsiye ederiz.

Işçi alacakları nedir?

Başlıca işçi alacaklarını 4857 Sayılı İş Kanunu' na göre sıralayalım;
  • Kıdem Tazminatı ...
  • İhbar Tazminat. ...
  • Fazla Mesai Alacağı ...
  • iş Kazası, Meslek Hastalığı Tazminatı ...
  • Haftalık Tatil Ücreti. ...
  • Ulusal Bayram ve Genel Tatil Ücreti Alacakları ...
  • Ücret Alacağı ...
  • Yıllık İzin Ücret Alacağı
Daha fazla öğe...

Iş davası açıldıktan sonra ilk duruşma ne zaman olur?

İş hukuku davası; İş Mahkemesi tarafından görülür. Açılan dava dilekçesinin tebliğ edilmesiyle birlikte, 30 gün içinde yapılır ve 14 gün içinde gönderilen tebliğe dava cevap dilekçe süresi vardır. İlk tebligat ile 45 ila 60 gün içinde ilk duruşma günü verilmiş olur.

Arabuluculuktan sonra dava açma süresi ne kadar?

Bu kapsamda arabuluculuk sürecinin sonunda tarafların anlaşamaması halinde son tutanağı düzenlendiği tarihten itibaren 2 haftalık süre içerisinde davanın açılması gerekmektedir. Böylece arabuluculuk sürecinden sonrası için net bir düzenleme ile dava açma süresi açıklanmıştır.

Mahkemede avukat tutmak zorunlu mu?

Türk Hukuku'nda tarafların avukat ile temsil edilmesi zorunluluğu yoktur. Herkesin mahkemelerde kendisini temsil etme hakkı vardır. ... Ancak her alanda olduğu gibi hukuki işler de uzmanlık gerektirir. Hukuki konularda gerekli bilgi ve tecrübeye sahip olmadan hareket etmek telafisi imkânsız zararlara yol açabilir.