El ve güç aletleri nedir?

İçindekiler:

  1. El ve güç aletleri nedir?
  2. Tornavida kullanımında dikkat edilecek hususlar nelerdir?
  3. Tornavida nasıl kullanılır?
  4. Çekiç nedir nerelerde kullanılır?

El ve güç aletleri nedir?

  • Isıtıcı ve Rezistanslar.
  • Bıçaklar. Eğe Ve Torpüler. Kıskaçlar. Mengeneler Ve İşkenceler. Perçinler. Forkliftler. Transpaletler. Endüstriyel Makineler. Bileme Makineleri. Daire Testere Tezgahları Matkap Tezgahları Saç İşleme Makineleri. Şerit Testere Tezgahları Torna Tezgahları Jeneratörler. Perçin Makineleri. Akülü Avuç Taşlamalar.

Tornavida kullanımında dikkat edilecek hususlar nelerdir?

Tornavidanın kayması elinizin yaralanmasına sebep olabilir.

  • Tornavidayı kullanırken üzerine gereğinden fazla güç vermeyiniz, tornavida vida başına doğru şekilde oturduğunda rahat bir şekilde çevrilir.
  • Tornavidaları kazımak, parçaları kastırmak, vurmak, çivi çekmek vb. şekilde amacı dışında kullanmayınız.

Tornavida nasıl kullanılır?

Tornavidayı Ucun Yanında Tutun Kolu diğer elinizle çevirirken tornavida ucunu bir elinizle tutun. Kolu, baskın elinizle ve ucunu diğer vidalarla birlikte vida başlığına yakın olarak kavrayabilirsiniz. Vidayı gevşetmek için tornavidayı saat yönünde döndürmek için yeterli kuvvet uygulayın ve gevşetin.

Çekiç nedir nerelerde kullanılır?

Çekiç, çivi çakmak ve benzeri işlerde kullanılması yanında, madenleri dövmede de kullanılan madeni bir alet. Ekseri sapı tahtadan, bir ucu tokmaklı, bir ucu yassı madenden yapılan bir el aletidir. Bir şeyi çakmak, dövmek, yassılaştırmak, ezmek için kullanılır.