Evde maydanoz çayı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Evde maydanoz çayı nasıl yapılır?
  2. Maydanoz Çayı Nelere faydası var?
  3. Maydanoz kaç dakika kaynaması lazım?
  4. Maydanoz çayı kaç gün kullanılmalı?

Evde maydanoz çayı nasıl yapılır?

Her bardak adına yaklaşık olarak bir şeker kaşığı maydanoz yaprağı hazırlanmalıdır. Yapraklar bir demlik içerisine alınarak suyla kaynatılmalıdır. Yapraklar yaklaşık olarak dört dakika boyunca demlenmelidir. Maydanoz yapraklarını süzdükten sonra çay tüketilmeye hazır hale gelecektir.

Maydanoz Çayı Nelere faydası var?

Maydanoz çayı, vücuttaki ödemleri ve toksinleri hızlı bir şekilde söküp atabilir. Bu sayede kilo vermenize ve başarılı bir detoks gerçekleştirmenize yardımcı olabilir. C vitamini deposu olan maydanoz çayı, özellikle kış aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hasta olma riskinizi azaltabilir.

Maydanoz kaç dakika kaynaması lazım?

Haşlamak da mümkün: Kaynatılmış maydanoz suyu tarifi Yine yarım demet maydanozu saplarıyla birlikte ayıklayarak güzelce temizliyor. Bu kez yaklaşık 1,5 - 2 bardak suyla birlikte bir tencereye alıyorsunuz. Ardından ocağın altını açıyor ve bu şekilde yaklaşık 10 dakika haşlıyorsunuz.

Maydanoz çayı kaç gün kullanılmalı?

Günde bir bardak tüketilmelidir. Fakat 15 günden fazla limonlu maydanoz kürü tüketilmemesi çok önemlidir. Yoksa maydanoz suyu faydaları yerine zarar görülebilir. 15 gün kadar kullanıldıktan sonra 10 gün ara verilmeli, arkasından tüketmeye devam edilmelidir.