A ve an nerelerde kullanılmaz?

İçindekiler:

  1. A ve an nerelerde kullanılmaz?
  2. Ingilizcede a kelimesi ne anlama gelir?
  3. Some any a-an nerelerde kullanılır?
  4. University den önce A Mi an mi?
  5. Ingilizce a an neye göre gelir?
  6. Some dan sonra çoğul mu tekil mi?
  7. University başına ne gelir?
  8. University nin başına ne gelir?

A ve an nerelerde kullanılmaz?

İngilizcede a-an kullanılmayan yerler Tekil olarak ifade edilse dahi, sayılamayan “un, tuz, şeker” gibi isimler ile birlikte, a ve an asla kullanılmaz. Bunun dışında istisnai durumlar da söz konusudur. Örneğin, bazı sözcükler, bizim dil algımıza göre sessiz harfle başlasa dahi, a yerine an alır.

Ingilizcede a kelimesi ne anlama gelir?

İngilizcede a belirsiz artikeli ismin önünde kullanılır ve “bir”, “herhangi bir” anlamındadır. Belirtilen isim herhangi bir isimdir.

Some any a-an nerelerde kullanılır?

Belirsiz tanımlayıcılar olarak ifade edilen a, an ve some sayılabilen isimlerden önce kullanılan tanımlayıcılardır. İsmin ilk harfi veya ilk hecesi sesli ise an, sessiz ise a kullanılmaktadır. A ve an tekil isimlerle birlikte kullanılır.

University den önce A Mi an mi?

İngilizce'de şöyle bir kural vardır: Universty'nin başına a gelir. Neden mi? Çünkü university ''Yuniversiti'' diye okunur. Başında sessiz bir harf olduğu için ''A'' gelir.

Ingilizce a an neye göre gelir?

► İsimler sessiz bir harf ile başlıyorsa önüne (a), sesli bir harf ile başlıyorsa (an) getirilir. ► “ a ve an “ sadece isimlerin önüne gelir, sıfat veya fiilerin önüne kesinlikle gelmez. Ayrıca a veya an gelen isimler mutlaka tekil olmalıdır, çoğul isimler article almaz.

Some dan sonra çoğul mu tekil mi?

Sayılamayan kelimelerde “biraz”, sayılabilen kelimelerde ise “birkaç” anlamına gelen “some”, biraz anlamında kullanıldığında isim her zaman tekil olur. Çünkü sayılamayan isimler çoğul kullanılmamaktadır. Sayılabilen isimlerle kullanıldığında ise isim çoğul olarak kullanılmaktadır.

University başına ne gelir?

Örneğin "university" kelimesinin ilk harfi sesli olduğu halde okunuşu "yunivörsiti" şeklinde olduğu için başına a gelir.

University nin başına ne gelir?

Örneğin "university" kelimesinin ilk harfi sesli olduğu halde okunuşu "yunivörsiti" şeklinde olduğu için başına "a" gelir. Veya "hour" kelimesinin ilk harfi sessiz olduğu halde "aır" şeklinde okunduğundan kelimenin başına "an" gelmesi gerekir.