Burun ameliyatı sonrası burun düşmesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Burun ameliyatı sonrası burun düşmesi neden olur?
  2. Burun düşüklüğü neden olur?
  3. Burnun düştüğünü nasıl anlarız?
  4. Burun dikişleri ne zaman düşer?
  5. Burun ameliyatı sonrası burun ucu ne zaman iner?
  6. Burun estetiği sonrası burun ucu sertliği ne zaman geçer?

Burun ameliyatı sonrası burun düşmesi neden olur?

Bunun sebebi burun derisinin kalın olması, kilo alıp verme ve yapısal olarak burun ucunun düşük olmasındandır. Bu tip durumlarda daha erken yaşta burun ucu zaten düşmeye başlar. Yani ameliyat olmasa da burun ucu yaş ilerledikçe bir miktar düşer. Ameliyat sonrası ilk yapılan burun dokuları sert oluyor.

Burun düşüklüğü neden olur?

Burun ucu düşüklüğü şu sebeplere bağlı olabilir: Burun ameliyatında gereksiz ve fazla kıkırdak çıkarılması Darbe ve travmalar nedeniyle burun kıkırdak kırıkları Burun ucu kıkırdakların ince ve zayıf yapıda olması Kalın burun derisi ve deri altı yumuşak doku fazlalığının zayıf burun ucu kıkırdaklarına bası yapması

Burnun düştüğünü nasıl anlarız?

Normalde burun ucu ile üst dudak arasında 90 derece bir açı vardır. Burun ucu düştüğü zaman bu açı küçülür ve doksan derecenin altına düşer. Bunun sonucu olarak burun ucu üst dudağa yaklaşmış olur. Yandan bakıldığı zaman, burun ucu düşüklüğü fazla olan durumlarda çıplak gözle kolayca fark edilir.

Burun dikişleri ne zaman düşer?

Eriyen dikişler kullanıldığından burun içindeki dikişler bir hafta on gün içinde kendiliğinden eriyerek kaybolacak; dikiş alma prosedürü olmamaktadır. Yaklaşık 8-9 gün içinde dışarıdan bakıldığında kişinin ameliyat olduğu fark edilmeyecek düzeyde iyileşme sağlanacaktır.

Burun ameliyatı sonrası burun ucu ne zaman iner?

Burun ucu ve burun kanatlarındaki şişlik ise 9.ayda iner.Burnun tam olarak oturması için gereken süre 1 yıldır.

Burun estetiği sonrası burun ucu sertliği ne zaman geçer?

Ancak hastaların yüzde 1'lik oranında burun ucunun bazı bölgelerinde hissizlik kalabilir. Burun ucu sertliği ise genellikle 4-6 ay içinde geçer. Burun ucu ameliyatından sonra silikon kullanılmaz.