Buket çiçek nasıl muhafaza edilir?

İçindekiler:

  1. Buket çiçek nasıl muhafaza edilir?
  2. Buket Gül nasıl bakılır?
  3. Solmayan Gül nasıl bakılır?
  4. Taze güller nasıl saklanır?
  5. Gül ne kadar su ister?
  6. Gül ne kadar sürede açar?

Buket çiçek nasıl muhafaza edilir?

Kurutma kâğıtlarına dizdiğiniz çiçeklerin ana renkli yaprakları kâğıdın üzerine birbirine değmeyecek şekilde dizilerek kuru bir yerde muhafaza edilmelidir. Presleyerek çiçek kurutma yönteminin sonuç verme süresi ise 2-4 hafta arasındadır.

Buket Gül nasıl bakılır?

Buket yapılan çiçeğin diplerini iki günde bir bıçakla yatay biçimde ya da bağ makasıyla hafifçe kesin, vazodaki suyu iki günde bir değiştirin. Vazoya konacak su, vazonun 3'te 1'i kadar olmalıdır. Böylece saplar çürümez, ömrü uzar. Ayrıca kesme çiçeğinizin suyuna özel tozlar satın alabilirsiniz.

Solmayan Gül nasıl bakılır?

Güneş ışığından koruyun Solmayan güllerin uzun süre aynı canlılığı koruması için bulunduğu yer büyük önem taşır. Doğrudan güneş ışığı alan bir yere bıraktığınızda gülün daha kısa sürede solmasına neden olabilirsiniz. Solmayan gülünüzü güneş ışığı almayan gölge bir alanda muhafaza edebilirsiniz.

Taze güller nasıl saklanır?

Size mutluluk vermelerine ihtiyaç duymadığınızda çiçeklerinizi soğuk bir yerde saklayın. Çiçekçilerin çiçekleri satmadan önce yaptıkları gibi, ömürlerini uzatmak için güllerinizi soğuk bir yerde, örneğin buzdolabınızda saklayabilirsiniz.

Gül ne kadar su ister?

Bahar ve Yaz Dönemi: Mart-Eylül döneminde ise 2 günde 1 defa 100 ml su (1 tam çay bardağı) verilmelidir. Yine bu dönemde de budama yapıldıktan sonraki 10 gün içinde sulama sıklığı 3 günde 1 defa 100 ml olarak değiştirilmelidir. 3. Dış mekandaki güller için ise toprağın aşırı kuru yada aşırı ıslak olmaması yeterlidir.

Gül ne kadar sürede açar?

Yılda bir defa, mayıs başı ile haziran ortası arasındaki dönemde çiçek açarlar. Pek az çeşitleri yılda iki defa, ilkbaharda ve sonbaharda çiçek verir. Bu güller en çok orta boy çalı yapısında ve sarmaşık gülü yapısındadır. Sarmaşık tarzında gelişenlerin sürgünleri sonraki yıl çiçek açar.