Bebeklerde diş çıkarma döneminde ishal olur mu?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde diş çıkarma döneminde ishal olur mu?
  2. Diş çıkarma döneminde ishale ne iyi gelir?
  3. Bebek diş çıkarması kaç gün sürer?
  4. Diş çıkarma döneminde neden ishal olur?

Bebeklerde diş çıkarma döneminde ishal olur mu?

İshal: Diş çıkarma döneminde artmış tükürük salgısı nedeni ile bebek sulu kaka yapabilir. Ancak bebekte ikiden fazla sulu dışkılama görülürse mutlaka doktorlarla görüşülmesi gerekir. Kulak çekiştirme ve yanak kaşıma: Diş etlerindeki ağrı buradaki sinirler boyunca kulaklara ve yanağa yayılabilir.

Diş çıkarma döneminde ishale ne iyi gelir?

Diş eti masajı: Diş çıkarma döneminde bebeklerde ishal görülmektedir. Bebeğinizi rahatlatmak için bebeğinize diş kaşıyıcı oyuncaklar verebilir ya da diş etlerine masaj yapabilirsiniz. Sindirimi kolay yiyecekler: Kabız olan bebeğinize muz, elma ve şeftali verebilirsiniz. Muz ishali kesen meyvelerdendir.

Bebek diş çıkarması kaç gün sürer?

Ancak araştırmalara göre bir dişin çıkış süreci 8 günden fazla sürebilir. Diş patlamadan 4-8 gün önce belirtiler kendini gösterebilir. Kimi bebek aynı anda iki diş çıkarabilir. Bu durumda süreç daha uzun olabilir.

Diş çıkarma döneminde neden ishal olur?

Diş çıkaran bebeklerde ishal görülüp görülmediği merak ediliyor. Bu süreçte belirttiğimiz gibi bebekte tükürük salgısı artıyor. Artan tükürük sebebiyle bebeklerin dışkılarının sulu olması doğaldır.