Safra kesesi ameliyatından sonra mide bulantısı normal mi?

İçindekiler:

  1. Safra kesesi ameliyatından sonra mide bulantısı normal mi?
  2. Safra kesesi neden mide bulantısı?
  3. Ameliyattan sonra kusmak iyi midir?
  4. Safra kesesinden sonra nelere dikkat edilmeli?
  5. Safra kesesi taşı ultrasonda görülmeyebilir mi?

Safra kesesi ameliyatından sonra mide bulantısı normal mi?

Safra kesesi ameliyatından sonra neler beklenilir? Safra kesesinin alınması ciddi bir karın ameliyatıdır ve sonrasında belli bir düzeyde ağrı görülecektir. Bulantı ve kusma sık yaşanan durumlardır.

Safra kesesi neden mide bulantısı?

Ekici, aşırı mide bulantısı ve kusmanın safra kesesi taşı habercisi olabileceğini söyledi. Safra kesesi taşlarının genellikle kolesterol kristallerinin birleşmesi ile oluştuğunu aktaran Dr. Uğur Ekici, "Kadınlarda, 40 yaşından sonra, kilolu, beyaz ırk ve doğum yapmış insanlarda daha sık görülür.

Ameliyattan sonra kusmak iyi midir?

Aslında ameliyat sonrası bulantı kusma oranı %25-30 arasındadır. Bu oran tümüyle anesteziye bağlı değildir. Bu oranı etkileyen faktörler hastaya bağlı, ameliyata bağlı ve anesteziye bağlı faktörlerdir. Anestezide kullanılan ilaçların bazıları maalesef bulantı kusma oranını artırıyor.

Safra kesesinden sonra nelere dikkat edilmeli?

İçecek olarak açık çay, ıhlamur ve ada çayı gibi mideyi rahatsız etmeyecek besinler tercih edilmeli; asitli içeceklerden ve koyu çay-kahveden uzak durulmalıdır. Midede şişlik oluşturabilecek ve gaz yapabilecek sebze ve kurubaklagil çeşitleri tercih edilmemelidir. Her türlü paketli ve işlenmiş üründen uzak durulmalıdır.

Safra kesesi taşı ultrasonda görülmeyebilir mi?

Ultrasonunda safra taşı görülmeyebilir. Ancak doktorunuz safra kesenizle ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsa, bir safra kesesi taraması isteyebilir. ​​​​​​​Çoğu insanda safra kesesi taşları vardır, ancak belirtileri yoktur.