Kafada çıkan yağ bezesi tehlikeli midir?

İçindekiler:

  1. Kafada çıkan yağ bezesi tehlikeli midir?
  2. Kafadaki yağ bezesi için hangi doktora gidilmeli?
  3. Kafada lipom neden olur?
  4. Kafadaki yağ bezesi acır mı?

Kafada çıkan yağ bezesi tehlikeli midir?

Kafada saçlı deride bir zarla çevirili olarak bulunur. Şişlik dışında sağlık açısında herhangi bir riski bulunmayan iyi huylu tümörlerdir. Çok çok nadiren kötü huylu olanları ortaya çıkmaktadır. Kistlerin yaklaşık olarak %1'inden azı kötü huylu kistlere dönüşmektedir.

Kafadaki yağ bezesi için hangi doktora gidilmeli?

Kafada yağ kisti için insanlar genelde Cildiye yani dermatoloji bölümüne muayene olmaktadır. Asıl gidilmesi gereken bölüm Genel Cerrahi olmalıdır. Çünkü muayene sonunda ilaç vs tedavisi olmayacağı, cerrahi müdahale gerekeceği için direkt olarak Genel Cerrahi bölümüne randevu alabilirsiniz.

Kafada lipom neden olur?

Yağ kistlerinin neden oluştuğuna dair net bilgi bulunmamaktadır. Ancak kafada yani saçlı deride oluşan kistlerin saç diplerinde bulunan yağ bezelerinin tıkanmasına bağlı olarak ortaya çıktığı düşünülmektedir. Yağ Bezlerinin Tıkanması Kafada Kist Oluşmasına Neden Olmaktadır.

Kafadaki yağ bezesi acır mı?

Evet, yağ bezeleri nadiren de olsa ağrılara sebep olur. Bunun en önemli sebebi; hepsi olmasa da bazı yağ bezelerinin direk sinirlerin olduğu bölgelerde oluşmasından kaynaklanmaktadır. Sinirler üzerinde hareket ettikçe ya da büyüme eğilimi gösterdikçe sinirlere dokunur ve yeri geldiğinde dayanılmaz ağrılara sebep olur.