Arıcılığın getirisi nedir?

İçindekiler:

  1. Arıcılığın getirisi nedir?
  2. Ariciliktan para kazanılır mı?
  3. Arıcılığa başlamak için ne yapmalıyız?
  4. Arıcılığa ne zaman başlanır?
  5. Arı kovanı nasıl açılır?
  6. Arılık yeri nasıl olmalı?
  7. Arı nasıl bal verir?

Arıcılığın getirisi nedir?

Arıcılık getirisi yüksek olan bir iştir. Fakat sabit olarak yılda şu kadar para kazanırsanız demek doğru olmaz. ... 50 kovan bir arı kolonisine sahip olan bir arı işletmecisi kovan başına sadece 30-40 kg bal aldığını hesaplarsak, yaklaşık olarak baldan yılda 100 bin lira gibi bir para kazanır.

Ariciliktan para kazanılır mı?

Yani, arıcılık para kazandırır diyecek olursanız, evet kesinlikle kazandırır diyebilirim. Bu iş, en kötü ihtimalle kendini amorti eden bir iş olarak da gösterilebilir.

Arıcılığa başlamak için ne yapmalıyız?

Arıcılığa başlamanın pratik olarak üç farklı yolu var. Bunlardan biri, satın aldığınız boş bir kovana oğul koydurmak, arazinizde ya da evinizde veya ormanda bulduğumuz sahipsiz bir oğulu yakalayarak ya da arılı bir kovanı satın alarak başlayabilirsiniz.

Arıcılığa ne zaman başlanır?

Arılar yaz mevsiminde bal yapmaya başlar. Yaz mevsimi olarak Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kaplamaktadır. Buradaki her ayda gelen bal akımının içeriği farklı olmaktadır.

Arı kovanı nasıl açılır?

Arı kovanlarını açmak için ilk yapmanız gereken dumanlama yapmak olacaktır. Dumanlama yapmak kovan nöbetçilerini sakinleştirmeye ve arıların ballarını boşaltmasına fayda sağlamaktadır.

Arılık yeri nasıl olmalı?

ARILIK YERİ SEÇİMİ -Arılık yeri seçiminde yoğun arı varlığı olan yerlerden uzak olunmalı, teorik olarak 3 km. yarıçaplı bir dairenin kapladığı alanda 100-150 kovandan fazla kovan bulunmaması tercih edilmelidir.

Arı nasıl bal verir?

Midenin birinde, özel bir enzimle nektarı karıştırarak bal yapar. Diğer midesiyle de yaşamını devam ettirir. Arılar, nektarı 'bal midesinde' topladıktan sonra bal üretimi devam eder. Yani çiçekten nektar alma işlemi yetmemektedir.