Allah bizimle konusur mu?

İçindekiler:

  1. Allah bizimle konusur mu?
  2. Allah peygamberlerle nasıl iletişim kurar?
  3. Allah normal insanlarla konuşur mu?
  4. Fatihada Allah ile ne konuşur?
  5. Allah mesajlarını niçin peygamberler aracılığı ile göndermiştir?
  6. Bir insana vahiy gelir mi?
  7. Allah insanlara görünür mü?

Allah bizimle konusur mu?

Evet, Allah bizimle konuşuyor. ... Yukarıdaki ayette; Allah'ın insanla üç şekilde konuştuğu, açık olarak belirtilmiştir. Birincisi “Allah insanla ancak vahiy yoluyla konuşur.” ifadesinde; vahiy, anlam olarak “ilham” demektir. Dolayısıyla Allah, insanla ilham yoluyla konuşur.

Allah peygamberlerle nasıl iletişim kurar?

/51). Buna göre Tanrı, insanla, 1) ya doğrudan vahiy yoluyla, 2) ya perde arkasından seslenmek suretiyle, 3) ya da gönderdiği bir elçi (melek) vasıtasıyla iletişim kurar. Elçilik görevi ile görevlendirilen peygamberlerin,yapmaları gereken varlıksal görevleri şüphesiz tebliğ görevidir.

Allah normal insanlarla konuşur mu?

Kur'an ayetlerinde Allah'ın kullarıyla konuştuğunu doğrudan açıklayan ve bildiren bir ayet bilmiyoruz. Ancak Kur'an okuyan ve dinleyen her mümin Allah'ın kelamını konuştuğu ve dinlediği için Onunla konuşmuş ve onu dinlemiş demektir. Bu anlamda Allah Kur'an okuyan her mümin ile konuşur denilebilir.

Fatihada Allah ile ne konuşur?

surenin ilk yarısı kulun Allah'a hamd ve övgüsünü, ikinci yarısı da onun Allah'tan isteklerini dile getirir. Peygamber Efendimiz'in şu hadisi bu diyalogun önemine dikkat çeker: “Fatiha'yı okuyan kul, 'Âlemlerin rabbi olan Allah'a hamdolsun' dediğinde Allah, 'Kulum bana hamdetti' der.

Allah mesajlarını niçin peygamberler aracılığı ile göndermiştir?

Vahiy olarak seçilen peygamber, Allah'ın yeryüzündeki elçisi konumundadır ve Allah isteklerini bu yolla insanlara iletmeye çalışır. Bundan dolayı da Allah'ın istekleri peygamberler aracılığıyla insanlara iletilmiş olur. Yüce Allah, kullarına irade ve akıl vermiştir.

Bir insana vahiy gelir mi?

Vahyin muhatabından söz edileceğinde ilk akla gelen kişiler peygamberler olsa da peygamber olmayan diğer insanlara da vahiy gönderildiğine dair örnekler Kur'an'da mevcuttur. Hz. Musa'nın annesine ve Hz. İsa'nın havarilerine açıkça “vahyedildiği”ni Kur'an belirtmektedir.

Allah insanlara görünür mü?

Bu ayetlerden açıkça anlaşıldığı üzere dünyada Allah'ı (cc) görmek mümkün değildir. Bu hadis-i şerife dayanarak ehl-i sünnet âlimlerinden çoğu rüyada Allah'ın (cc) görülebileceğine hükmetmiştir.