Kol ağrısı için ne yapabiliriz?

İçindekiler:

  1. Kol ağrısı için ne yapabiliriz?
  2. Omuz ve kol ağrısına hangi hareketler iyi gelir?
  3. Codman egzersizleri nelerdir?
  4. Omzu ağrıyan ne yapmalı?
  5. Sarkaç egzersizleri nedir?
  6. Kol küreği ağrısı neden olur?

Kol ağrısı için ne yapabiliriz?

Yüksek Tutma: Kolların kalp seviyesinin üzerinde tutulması, ağrıyı geçirmek için uygulanabilecek diğer uygulamalardan birisidir. Kolların yüksekte tutulmasıyla, sorun kısmen çözülebilir. Bandaj: Fazla sıkmadan kollardaki ağrı bölgesinin bandajla sarılması, ağrıyı geçirebilecek diğer yöntemler arasında yer alır.

Omuz ve kol ağrısına hangi hareketler iyi gelir?

Omuz germe
  • Ayakta durun, sağ kolunuzu göğüs hizasında sol tarafa doğru düz uzatın.
  • Sol elinizi sağ dirseğinizin üzerine koyun ve sağ kolunuzu ve omzunuzu esnetecek şekilde hafifçe bastırın.
  • Bu pozisyonda 1 dakika kadar bekleyin ve aynı hareketi diğer kolla da yapın.
  • Her iki tarafı da 3-5 kez tekrarlayın.

Codman egzersizleri nelerdir?

Codman Egzersizleri Bir ayağınızla öne adım alıp, masa gibi sabit bir yüzeyden destek alarak öne eğilin. Ağırlık yardımıyla kolunuzu serbest bırakın: Sarkaç gibi öne - arkaya hareket ettirin. Sağa - sola hareket ettirin, c) Saat yönünde ve tersinde daireler çizin.

Omzu ağrıyan ne yapmalı?

Omuz ağrısını geçirebilmek için evde yapılabilecek bazı işlemler bulunmaktadır. Bu işlemler; buz tedavisi, ısı tedavisi, esneme – germe hareketleri, masaj ve biberiye yağı karışımından oluşmaktadır. Buz ve ısı tedavileri kasların rahatlamasını ve gevşemesini sağlamaktadır.

Sarkaç egzersizleri nedir?

A) Sarkaç Egzersizi: Dizlerinizi ve belinizi hafif öne bükerek bir elinizle bir masaya tutunun, diğer elinizi serbestçe sarkıtın. Serbest kolunuzu, dirseğinizi düz tutarak (a) öne arkaya, (b) sağa sola, (c) daireler yapacak şekilde birer dakika sallayın.

Kol küreği ağrısı neden olur?

Kürek Kemiği Ağrısı Neden Olur? Fizik muayene tanı koymak için temeldir. En sık nedeni kas ve tendon gerilme veya yaralanmasıdır. Duruş bozukluğu, uzun süre bilgisayar başında çalışma, alışık olunmayan pozisyonda uyuma, ağır yük kaldırma, yoğun veya yanlış teknikle egzersiz yapma gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.