Hakaret davası açmak kaç TL?

İçindekiler:

  1. Hakaret davası açmak kaç TL?
  2. Hakaret davası için kaç şahit gerekir?
  3. Hakaret davası açmak ücretli mi?
  4. Hakaret davası için avukat gerekli mi?

Hakaret davası açmak kaç TL?

İşlenen hakaret suçu nedeniyle onuru, şerefi ve saygınlığı zarar gören kişiler manevi tazminat davası açabilmektedirler. Tazminat davalarında 7.320 TL parasal sınır olup bu tutara kadar olan davaların Sulh Hukuk Mahkemeleri'ne, bu tutarı aşan davaların Asliye Hukuk Mahkemeleri'ne açılması gereklidir.

Hakaret davası için kaç şahit gerekir?

Hakaret edilen ortamda mağdurun olmadığı hallerde kanun hakaret teşkil eden fiilin 3 kişiyle ihtilat halinde işlenmesi şartını aramaktadır. Söz konusu üç kişiye hakaret edenin kendisi dahil değildir. Üç kişinin aynı yerde olması şart değildir, önemli olan üç kişinin hakareti öğrenmesidir.

Hakaret davası açmak ücretli mi?

Ceza yargılamasına tabi olan bu suçun davasını hakaret davası açma ücreti şikayette bulunmak isteyenlerce merak edilmektedir. Fakat hakaret davası açma ücreti bulunmamaktadır. Zira burada bir suç savcılığa bildirilmekte, kişi kendi kendine bir dava açmamaktadır.

Hakaret davası için avukat gerekli mi?

Diğer tüm davalarda olduğu gibi hakaret davalarında da bir avukat ile sürecin takibinin yapılacak olması ileride yaşayabileceğiniz hukuki hak kayıplarının önüne geçecektir. Hakaret davası avukat olarak tüm ceza davaları üzerine ilgi gösteren avukatlar tarafından yerine getirilebilmektedir.