Doz bitiş tarihinden önce ilaç alınır mi?

İçindekiler:

  1. Doz bitiş tarihinden önce ilaç alınır mi?
  2. Raporlu ilaçlar kaç kutu verilir?
  3. SGK reçetesi kaç gün geçerli?
  4. Raporlu ilaçlar Yazdırılmadan alınır mı?
  5. Fazla olan ilaçlar nereye verilir?

Doz bitiş tarihinden önce ilaç alınır mi?

İlaç daha önce raporlu olarak alınmışsa tekrar alınabilmesi için ilacın gününün dolmuş olması gerekmektedir. İlacın, rapor kapsamında olması, son 6 ayda bir kez dahi olsa alınmış olması kriterdir. İlacın bitiş tarihi olarak sistem mevcut uygulamada olduğu gibi 15 gün öncesini ilaç bitiş tarihi olarak kabul etmektedir.

Raporlu ilaçlar kaç kutu verilir?

Meslektaşlarımızın yeşil reçetelerde raporsuz olarak en fazla 2 kutu, raporlu reçetelerde 3 aylık doz verilebilmesi; kırmızı reçetelerde ise T.C. Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen maksimum dozların raporlu dahi olsa aşılmaması önemle rica olunur.

SGK reçetesi kaç gün geçerli?

Sağlık Uygulama Tebliği'nin “4.5.2 Reçetelerin geçerli olduğu süre” başlıklı maddesi; “(1) İlaçlar reçetenin tanzim tarihinden itibaren 4 işgünü içinde sözleşme yapılan eczanelerden temin edilecektir. Bu sürenin dışındaki müracaatlarda reçete muhteviyatı ilaçlar eczanece verilmeyecektir. …” şeklindedir.

Raporlu ilaçlar Yazdırılmadan alınır mı?

2) Son altı ay içerisinde hekim tarafından kronik hastalığı için reçete edilmiş ilaçları kullanan hastalar, her seferinde 90 günlük tedaviyi içeren miktarda ve bir önceki reçetede yazan doz miktarı kadar ilacı, sağlık kuruluşlarına gitmeden ve reçeteye ihtiyaç duyulmaksızın sadece raporlu ilaçları için olmak üzere ...

Fazla olan ilaçlar nereye verilir?

Düzenleme ile evlerde kullanılan, son kullanma tarihi geçmiş ya da kullanılmayan ilaçlar eczanelere verilecek. Eczanelerde toplanan atık ilaçlar, kayda alındıktan sonra bertaraf tesisine gönderilecek.