Rose gümüşler nasıl parlatılır?

İçindekiler:

  1. Rose gümüşler nasıl parlatılır?
  2. Su gümüşe zarar verir mi?
  3. Kararan gümüş takılar nasıl parlatılır?
  4. Sirkeyle gümüş nasıl parlatılır?
  5. Rose gümüş renk atar mı?

Rose gümüşler nasıl parlatılır?

2 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı tuzu çok az su ilave ederek karıştırın. Bu karışımın içine gümüş parlatma uygulamak istediğiniz takıyı bırakın. Yarım saat sonra çıkarıp su ile durulayıp, kurulayabilirsiniz.

Su gümüşe zarar verir mi?

Gümüş çabuk oksitlenir ve kararır. Bunun sebebi havanın içinde yer alan hidrojen, kükürt ve sülfürik asittir. Ayrıca insan vücudunun ürettiği ter ile kullanılan parfüm, kolonya vb. kimyasal ürünler gümüş takıların daha hızlı renk değiştirmesine neden olur.

Kararan gümüş takılar nasıl parlatılır?

Bir kasenin içerisine koyacağınız 2 yemek kaşığı limon suyu ve bir yemek kaşığı tuz ilavesine biraz su ekledikten sonra iyice karıştırın. Bu karışımın içerisine gümüş takılarınızı bırakın. Yarım saatlik beklemenin ardından çıkaracağınız takınızı suyun altında iyice durulayın.

Sirkeyle gümüş nasıl parlatılır?

Bir kasenin içine 2 yemek kaşığı kadar sirke dökün. Sonra üzerine su dökün. Sirkeli suya 2 yemek kaşığı kadar karbonat ekleyin. Gümüş takı ya da aksesuarlarınızı karışımın içinde en az yarım saat kadar bekletin.

Rose gümüş renk atar mı?

Üstüne bir de parfüm vb ürünlerin temasını da ekleyecek olursak aldığınız günden sonraki günlerde bu kararmaya hızlı bir şekilde ulaşacağını aklınızda bulundurmanızda yarar var.Gümüş ve moda takılar da kullanılan rose kaplama,içeriğinde ki rengi diğer kaplamalara göre daha yüksek miktarda barındırdığı bakırdan ...