Takma diş nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Takma diş nasıl temizlenir?
  2. Diş protezi bakımı için genel olarak hangi periyot doğrudur?
  3. Protez bakimi nasil yapilir?
  4. Sabit protez kimlere uygulanır?
  5. Protez diş neden suya konur?

Takma diş nasıl temizlenir?

Sabunlu su veya özel üretilmiş ürünler tercih edilmelidir. Protezi temizlerken deterjan, çamaşır suyu gibi kimyasallar kesinlikle kullanılmamalıdır. Piyasada mevcut olan protez temizleme tabletlerinde protezlerin haftada 2 kez sabaha kadar bekletilmesi gerekmektedir.

Diş protezi bakımı için genel olarak hangi periyot doğrudur?

Protez diş bakımı uygulamasını düzenli olarak yapmak yeterli değildir. Aynı zamanda diş hekimine altı ayda bir kontrole gidilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Protez bakimi nasil yapilir?

Hareketli protezlerin temizliğinin en etkili yolu kimyasal sıvılarda bekletmektir. Yemeklerden sonra protezler çıkarılıp su ile temizlenmelidir. Öğün aralarında ve yatmadan önce mutlaka protezler fırçalanmalıdır. Fırçalama işleminde normal ve protez diş fırçaları ve protez dişler için üretilen macunlar kullanılabilir.

Sabit protez kimlere uygulanır?

Sabit protezler; diş eksiği az sayıda olup, kullanılacak dişleri sağlam, kökleri uzun ve dayanıklı olan hastalara uygulanır. Hastadaki diş eksikliği gerekli muayene, röntgen ve tetkikler sonucunda belirlenerek uygulanacak protez türüne karar verilir.

Protez diş neden suya konur?

Protezleri kaynatmak, ya da çamaşır suyu kullanarak temizlik sağlanacağını düşünmek protezde hasar meydana getireceğinden dolayı, protezler konulan suyun içine ağız gargarası eklenerek gıda parçalarının dışında bakteri oluşumu da engellenebilir.