Nitelikli personel desteği nedir?

İçindekiler:

  1. Nitelikli personel desteği nedir?
  2. 2021 nitelikli eleman desteği ne kadar?
  3. Nitelikli eleman desteği nasıl hesaplanır?
  4. KOSGEB personel desteği nasıl alınır?
  5. Nitelikli eleman desteği ne zaman ödenir?
  6. Nitelikli eleman desteği ne kadar?
  7. Kosgeb nitelikli eleman desteği kimler yararlanabilir?
  8. KOSGEB nitelikli eleman desteği kaç TL?
  9. Kosgeb eleman desteği nasıl alınır?
  10. Kosgeb personel desteği nedir?
  11. Kosgeb nitelikli eleman desteği kaç TL?

Nitelikli personel desteği nedir?

Destek programı süresi içerisinde yeni istihdam edilen nitelikli eleman için destek verilir. Bu destek, ödeme talebinde bulunan işletmede işe giriş tarihi itibariyle son 12 (on iki) ay içinde istihdam edilmemiş, yükseköğretim kurumundan mezun ve işletmede tam zamanlı olarak çalışan eleman için verilir.

2021 nitelikli eleman desteği ne kadar?

Buna göre lisans ve lisansüstü üniversite mezunları için en az 3500 TL, ön lisans mezunları için ise en az 2500 TL net maaş verilmesi gerekmektedir.

Nitelikli eleman desteği nasıl hesaplanır?

Nitelikli Eleman İstihdam Desteği kapsamında istihdam edilecek elemanın; yeni mezun, kadın, engelli, birinci derece şehit yakını veya gazi olması şartlarından en az birini sağlaması halinde destek oranına %20 (yirmi) ilave edilir. Bu durumda destek net ücretin %80'i olarak hesaplanır.

KOSGEB personel desteği nasıl alınır?

Bu desteği almak için işletme ilk önce "işletme geliştirme destek programı" başvurusu yapmalıdır. Orada çıkan taahhütname KOSGEB tarafından onaylayınca, program başlar ve süresi 24 aydır. Siz elemanınızı KOSGEB'e belirtmeden işe alıp, maaşlarını banka üzerinden ödemelisiniz.

Nitelikli eleman desteği ne zaman ödenir?

Destek ödemesine esas aylar, 2021 yılı Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Ödeme talebi, ilgili ay veya aylar tamamlandıktan sonra işletme tarafından www.kosgeb.gov.tr adresinde “E-Hizmetler” menüsünden “Ödeme Başvurularının Alınması” alt menüsü kullanılarak yapılabilecektir.

Nitelikli eleman desteği ne kadar?

Başvuru tarihi esas alınarak her bir elemana verilecek desteğin aylık üst limiti; 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları için 1.500 (binbeşyüz) TL, 4 yıllık yüksekokul veya fakülte mezunları için 2.000 (ikibin) TL, Yüksek Lisans ve üzeri dereceden mezunlar için 2.500 (ikibinbeşyüz) TL'dir.

Kosgeb nitelikli eleman desteği kimler yararlanabilir?

1.1) NİTELİKLİ ELEMAN İSTİHDAM DESTEĞİ KİMLER İÇİN VERİLİR. Bu destek, destek başvurusunu yapan işletmede destek başvuru tarihi itibariyle son 12 (on iki) ay içinde istihdam edilmemiş, yükseköğretim kurumundan mezun ve işletmede tam zamanlı olarak çalışacak işçiler için verilir.

KOSGEB nitelikli eleman desteği kaç TL?

Teknoparklarda faaliyet gösteren işletmeler ile Ar-Ge merkezleri ve tasarım merkezleri için Nitelikli eleman istihdamı desteğinin üst limiti 75.000 TL'dir.

Kosgeb eleman desteği nasıl alınır?

Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir.

Kosgeb personel desteği nedir?

2021 yılında KOSGEB maaş desteği, 50.000 TL'dir. ... Nitelikli personellerin maaş ödemelerinin gerçekleştirilmesi için KOSGEB tarafından verilen bir destektir. Bu destek sayesinde üniversite mezunu, nitelikli personellerin istihdamı artar. Aynı zamanda işletmelerin nitelikli çalışanlarının maaşlarını ödemesi kolaylaşır.

Kosgeb nitelikli eleman desteği kaç TL?

Teknoparklarda faaliyet gösteren işletmeler ile Ar-Ge merkezleri ve tasarım merkezleri için Nitelikli eleman istihdamı desteğinin üst limiti 75.000 TL'dir.