Öğretmenler yüksek lisans yapınca ne oluyor?

İçindekiler:

  1. Öğretmenler yüksek lisans yapınca ne oluyor?
  2. Yüksek lisans yapan öğretmene kademe verilir mi?
  3. Öğretmen yüksek lisans yapabilir mi?
  4. Sınıf öğretmenliği yüksek lisans ne ise yarar?
  5. Yüksek lisans yapan memurun maaşı artar mı?
  6. Yüksek lisans yapan memura kaç kademe ilerlemesi yapılır?
  7. Yüksek lisans yapan öğretmen kaç gün izin verilir?
  8. Yüksek lisansa kaç kademe verilir?
  9. Sınıf Öğretmenliği yüksek lisans nedir?
  10. Yüksek lisans kaç kademe verir?
  11. Yüksek Lisans kaç derece verir?
  12. Yüksek lisans kıdemi nasıl etkiler?

Öğretmenler yüksek lisans yapınca ne oluyor?

Yüksek lisans (master) yapmış olan öğretmen ilave 1 kademe ilerlemesi, doktora yapmış olan öğretmen ise ilave 1 derece (1 kademesi yüksek lisanstan dolayı) yükselmesi hakkından yararlanmakta, bu ilave derece kademenin öğretmen maaşına az da olsa bir katkısı olmaktadır.

Yüksek lisans yapan öğretmene kademe verilir mi?

ÜKSEK LİSANS YAPANA BİR KADEME 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu içerisinde yüksek lisans/master yapan öğretmenlere bir kademe ilerlemesi verileceği hüküm altına alınmıştır. Öğretmen görevdeyken yüksek lisans yaparsa bir kademe alır.

Öğretmen yüksek lisans yapabilir mi?

Herhangi bir öğretmen adayı öğretmenlik hakkını kazanırsa Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve üniversitelerle iş birliği içerisinde bir yıl tezsiz yüksek lisans alacak." ifadelerine yer vermiştir.

Sınıf öğretmenliği yüksek lisans ne ise yarar?

Sınıf Öğretmenliği Yüksek Lisans Programının genel amacı; öğrencilere sınıf öğretmenliği ile ilgili lisansüstü düzeyde bilgi, beceri ve tutumlar kazandırarak onların alanda uzmanlaşmalarını sağlamanın yanı sıra kuramsal ve uygulamalı çalışmalar yapmalarını desteklemektir.

Yüksek lisans yapan memurun maaşı artar mı?

Bazdı kadrolarda çalışan devlet memurlarının aldıkları maaşlar yüksek lisans yapmaları durumunda artış göstermektedir. ... Bu kadrolarda çalışan memurların maaşları 1 kademe ilerlemesinden bağımsız olarak yükselir. Memur maaşlarında yaşanan artık 50 TL ile 500 TL arasında değişebilmektedir.

Yüksek lisans yapan memura kaç kademe ilerlemesi yapılır?

Master derecesini alıp bir kademe ilerlemesinden yararlanan memura, mesleği ile ilgili öğrenim dallarında doktora yaptığı takdirde iki kademe ilerlemesi uygulanır." hükmü yer almaktadır.

Yüksek lisans yapan öğretmen kaç gün izin verilir?

Yüksek lisans öğrenimine devam edenlere, görevlerini aksatmamak kaydıyla haftada iki yarım gün izin verilebilir. Öğretmenlerin ders saatleri, bu öğrenimlerine devam edebilmelerine olanak verecek şekilde düzenlenir.

Yüksek lisansa kaç kademe verilir?

Soru: Bilindiği üzere tezsiz yüksek lisans yapanlar ile tezli yüksek lisans yapan memurlara 1 kademe ilerlemesi verilmektedir.

Sınıf Öğretmenliği yüksek lisans nedir?

Programın Amacı: Sınıf öğretmenliği alanında ileri düzeyde araştırmalar yapmak ve sınıf öğretmenliği eğitimi alan uzmanlar yetiştirmek hedeflenmektedir.

Yüksek lisans kaç kademe verir?

Soru: Bilindiği üzere tezsiz yüksek lisans yapanlar ile tezli yüksek lisans yapan memurlara 1 kademe ilerlemesi verilmektedir.

Yüksek Lisans kaç derece verir?

5 yıl süreli yüksek öğretim kurumu mezunlarının giriş derece ve kademeleri 9 uncu derecenin 2 nci kademesi olarak belirlendiğine göre bu derece ve kademeye mühendislik ve mimarlık fakültelerinden yüksek mühendis veya yüksek mimar sıfatını alarak mezun olanlar için hangi hizmet sınıfında görev yaparlarsa yapsınlar bir ...

Yüksek lisans kıdemi nasıl etkiler?

Soru: Bilindiği üzere tezsiz yüksek lisans yapanlar ile tezli yüksek lisans yapan memurlara 1 kademe ilerlemesi verilmektedir. ... Master derecesini alıp bir kademe ilerlemesinden yararlanan memura, mesleği ile ilgili öğrenim dalında doktora yaptığı takdirde iki kademe ilerlemesi uygulanır." hükmü yer almaktadır.