Omurga kemiği nerede bulunur?

İçindekiler:

  1. Omurga kemiği nerede bulunur?
  2. Kaç adet omur var?
  3. Omurga kemiği nasıl bir kemiktir?
  4. Vertebrae Thoracicae kaç tanedir?

Omurga kemiği nerede bulunur?

Vücutta Omurga Nerede Bulunur ve Özellikleri Nelerdir? Omurga 33 ya da 34 omurun üst üste sıralanmış hali ile meydana gelir. Sırt bölgesinde kuyruk sokumu ile kafa kısmının başlangıç bölgesinde yer alan omurga, bir nevi bağlantı ve köprü görevi üstlenir.

Kaç adet omur var?

İnsan iskeletinin esasını oluşturan omurga, 7 adet servikal vertebra ya da farklı bir deyişle boyun omuru, 12 tane torakal vertebra yani sırt omuru, 5 adet bel omuru olarak bilinen lomber vertebra ve 5 tane sakral vertebra olarak tanımlanan kuyruk sokumundan oluşur.

Omurga kemiği nasıl bir kemiktir?

Gövde kemikleri, omurga ve göğüs kafesi kemiklerinden oluşur Omurga (Columna Vertebralis) Omurga, kafatası tabanından başlayarak boyun ve gövdenin arka ortasında uzanan ve omurların üst üste dizilmesiyle oluşmuş kemik kolondur. Omurganın Yapısı Omurga 33 veya 34 omurun (vertebrae) üst üste sıralanmasıyla oluşur.

Vertebrae Thoracicae kaç tanedir?

Buna göre ilk 7 vertebra boyun bölgesinde bulunduğundan vertebrae cervicales (C1-7) (servikal vertebralar- boyun omurları), sonraki 12 vertebra göğüs bölgesinde bulunduğundan vertebrae thoracicae (T1-12) (torakal vertebralar, göğüs omurları), en aşağıdaki 5 vertebra da bel bölgesinde bulunduğundan vertebrae lumbales ( ...