Okumak bir insana ne kazandırır?

İçindekiler:

  1. Okumak bir insana ne kazandırır?
  2. Güler yüzün bir insana neler kazandırdığını yazınız?
  3. Okurken beynimizde neler oluyor?
  4. Kitap okumak bizi nasıl etkiler?
  5. Sesli okuma mı sessiz okuma mı?

Okumak bir insana ne kazandırır?

2- Bakış açısı kazandırır Öyle ki insanlar, yaşantılarında başarıyı da başarısızlığı da bakış açılarıyla şekillendirir. Kitap okumak bize başka insanların hayatlarını gösterirken aynı zamanda herhangi bir konuya yaklaşımımızı da belirler. Bu anlamda kitap okumak detaylı görmektir de bir bakıma…

Güler yüzün bir insana neler kazandırdığını yazınız?

Gülmek, insanın bir yandan kendini iyi hissetmesini sağlarken, diğer yandan insana olumlu, iyimser bir bakış açısı da kazandırır. Umutlanma ve sorunlara çözüm bulabilme gücü ve cesareti de verir.

Okurken beynimizde neler oluyor?

1-Seslerin resimleri olan sayfadaki semboller(imler, harfler), beynin çeşitli katmanlarında ve ağalarında izlenimler bırakır. 2-Sinir hücrelerinin uyarılmasıyla, sinirler, çeşitli sinir ağalarına tepkiler gönderir. 3- Sinir hücrelerinde bu nedenle anlam veren çağrışımlar oluşur.

Kitap okumak bizi nasıl etkiler?

Gelişen bir beyin Yapılan bilimsel araştırmalar kitap okumanın bizi daha zeki yaptığını ortaya koyuyor. Kitap okumak beynin iki lobu arasında bağlantı kuruyor ve beyin gelişimine yüksek oranda katkı sağlıyor. Bunun yanında anlama ve algılamayı da kuvvetlendiriyor.

Sesli okuma mı sessiz okuma mı?

Şüphesiz sesli okumak daha az zamanda daha fazla okuma yapabilmek için uygun bir okuma şekli değildir. Hızlı olabilmek ve okuma hızınızı dudak hareketlerinizin hızı ile sınırlamamak için sessiz okumanız gerekiyor. Bu arada hafıza teknikleri desteği olmadan yapılan sessiz okuma da hafızada pek kalıcı olmuyor.