Eş benzer ne demek?

İçindekiler:

  1. Eş benzer ne demek?
  2. Abajur ne anlama geliyor?
  3. Nusrat ne anlama gelir?
  4. Nusrat ne demek Osmanlıca?
  5. Ahkamı Nusrat ne demek?
  6. Otomatik ödeme talimat adı nedir?
  7. Hukukta talimat ne demek?
  8. Talimatname nedir Eodev?
  9. Talimat dosyası nedir icra?
  10. Müzekkere cevabı nedir?
  11. Müzekkere nedir TDK?
  12. Talimat ve müzekkere nedir?
  13. Müzekkere neden yazılır?
  14. Tekid müzekkeresi ne demek?
  15. Usteleme yazisi nedir?
  16. Tenkit yazısı nedir?
  17. Tekit etmek ne demek?
  18. Tekid ne demek TDK?
  19. Nunun Nisve nedir?
  20. Idrab ne demek?

Eş benzer ne demek?

Benzer ile aynı anlama gelen anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; ... Benzer sözcüğüne ait anlamlı kelimeler aynı, denk, emsal, , kez, kopya, miktar, misal, misil, nazir, nüsha ve örnek sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Abajur ne anlama geliyor?

is. 1. Işığı bir yere toplamak, doğrudan doğruya gözlere vurmasını önlemek için kullanılan, kâğıt, kumaş, maden veya renkli camdan yapılmış lamba siperi. 2. Genellikle üzeri siperli masa lambası veya ayaklı lamba: "Etajerin sağında bir telefon, ortasında bir heykel, solunda bir abajur." -N. F. Kısakürek.

Nusrat ne anlama gelir?

Zafer, galebe, fetih, üstünlük, başarı, düşmana galip olmak. Allah'ın yardımı. Zafer, muzafferiyet.

Nusrat ne demek Osmanlıca?

NUSRET Nedir Anlami Cenab-ı Hakkın yardımı, hususen ruhani muavenet. Zafer, galebe, fetih, üstünlük, başarı, düşmana gâlib olmak.

Ahkamı Nusrat ne demek?

Ahkâm ~ احكام ahkim - ı asr ::: asrın hükümleri. ahkâmı nusret ::: zafer hükümleri. 2) kanunlar. 3) yıldızlardan ve başka görünenlerden çıkarılan mânâ.

Otomatik ödeme talimat adı nedir?

Otomatik ödeme talimatı, bankada bulunan vadesiz hesap veya kredi kartı üzerine tanımlanan ve gelen faturaların son ödeme tarihinde otomatik tahsil edildiği ödenmesi yöntemidir.

Hukukta talimat ne demek?

Talimat, bir yer savcılığı veya mahkemesinin diğer yer savcılık veya mahkemesinden soruşturma ya da dava için bir işlem yapması istemidir.

Talimatname nedir Eodev?

Cevap: Herhangi bir konuda tutulacak yol için üst makamlardan alt makamlara belli bir esasa dayanarak verilen buyruk, talimat, direktif. Bu buyrukların yazılı olduğu belge.Yönetmeliklerde değinilmeyen konulara açıklık getirmek için düzenlenen resmî bir belgedir.

Talimat dosyası nedir icra?

Esas dosyalar, İcra müdürlüğünün bulunduğu yargı bölgesinde başlatılan dosyalardır. ... Gelen talimat üzerine Yalova İcra Müdürlüğü, talimat dosyası oluşturur. Talimatın gereğini yerine getirdikten sonra Esas İcra Müdürlüğüne bu hususta bilgi verir.

Müzekkere cevabı nedir?

CMK'nın 332/1 madde ve fıkrasında, ''Suçların soruşturma ve kovuşturması sırasında Cumhuriyet savcısı, hâkim veya mahkeme tarafından yazılı olarak istenilen bilgilere on gün içinde cevap verilmesi zorunludur.

Müzekkere nedir TDK?

1. Bir iş için herhangi bir üst makama yazılan yazı: “Yarın kaymakama müzekkere verecekti.” -R. N. Güntekin. ... Yargılama makamının, bir kararın yerine getirilmesi konusunda belli bir makama yazdığı yazı. müzekkere, 9 karakter ile yazılır.

Talimat ve müzekkere nedir?

Müzekkere: Bir iş için herhangi bir üst makama yazılan yazıdır. Yargılama makamının bir kararı yerine getirilmesi konusunda belli bir makama yazdığı yazı olarak da tanımlanır. Talimat: Bir işin veya bir görevin yapılmasının söylenmesi ya da yazılı olarak iletilmesidir.

Müzekkere neden yazılır?

Ana sayfa » Blog » Müzekkere Nedir? Yargı sürecinde hâkimin belirli bir kararı yerine getirmesi amacıyla ilgili makama yazdığı yazı olarak ifade edilen müzekkere, davanın hükmü için ihtiyaç duyulan bilgileri çok çeşitli kurumlardan bu yöntemle elde eder.

Tekid müzekkeresi ne demek?

Tekid yazısı bir makama yazılan müzekkereye cevap gelmezse uyarı amaçlı tekrardan müzekkere yazılmasıdır.

Usteleme yazisi nedir?

Kısacası Tekid Yazısı… Yanıtı gelmeyen bir yazıyı, ikinci kez kuruma göndererek üsteleme, pekiştirme anlamlarına gelir.

Tenkit yazısı nedir?

Eleştiri (Tenkit) Yazı Türü ve Özellikleri. Bir sanat ya da düşünce eserini tanıtırken, zayıf ve güçlü yönlerini belirtme, bir yazarın gerçek değerini yansıtma amacıyla yazılan yazılara eleştiri (tenkit) denir.

Tekit etmek ne demek?

Kuvvetleştirmek, sağlamlaştırmak, pekiştirmek, üstelemek. To renew a request. To reissue an order.

Tekid ne demek TDK?

1. Kuvvetleştirme, sağlamlaştırma: “Bu sözü bir alay uydurma vakalarla, kazalarla tekide çalışıyordum.” -Y. K. Karaosmanoğlu. 2. Üsteleme.

Nunun Nisve nedir?

Muzari fiil sonuna nunu tevkid alırsa fetha üzere, nunu nisve alırsa ( çoğul muhatab bayan zamirinin sonundaki nun) sukun ( cezm ) üzere mebni olur. ... Burada َيأكلْن çoğul bayan zamirinden hatırlanacağı üzere fiilinin sonundaki nunu nisvedir. Bundan dolayı bu fiil sukun üzere mebnidir.

Idrab ne demek?

İDRAB Nedir Anlami Bir şeyi yapmaktan yüz çevirmek. Mukim olmak. * Bir kimse üzerine kırağı yağmak. * Sıcak yel eserek yerdeki suyu kurutmak.