Sümbül tohumu olur mu?

İçindekiler:

  1. Sümbül tohumu olur mu?
  2. Mor sümbül tohumu ne zaman ekilir?
  3. Sümbül soğanları nasıl çoğaltılır?
  4. Nergis çiçeği ne zaman ekilir?
  5. Ortanca çiçeği nasıl çoğaltılır?
  6. Sümbül çiçeğinin özellikleri nedir?
  7. Nergis nasıl çoğalır?

Sümbül tohumu olur mu?

Sümbül tohumu çok kolay çimlenir. Ancak çimlenen sümbülün çiçeklenecek kadar büyümesi uzun zaman alır. Eksiksiz bir bakım sonrasında en iyi ihtimalle 3 yılda; iyi bakılmadığı takdirde 6-7 yılda çiçeklenir. Tohumları ekmek için ağustos sonunu bekleyin.

Mor sümbül tohumu ne zaman ekilir?

Sümbül ekimi için en ideal mevsim sonbahar desek yanlış olmaz. Sümbül bitkisinin filizlenme evresi de en sağlıklı şekilde sonbahar aylarında gerçekleştiğinden eğer ilk kez sümbül ekecekseniz sonbaharın hemen başlarında ekmenizi öneririz.

Sümbül soğanları nasıl çoğaltılır?

Sümbül soğanı çoğaltmak için en kolay yol soğandan ayırma yoludur. Sümbül soğandan çoğaltılabilir ve bunun için en uygun zaman kış aylarıdır. Kasım sonundan itibaren sümbül soğanı çoğaltmak için ayrılabilir. Sümbül tamamen solduktan sonra soğanı topraktan çıkarın.

Nergis çiçeği ne zaman ekilir?

Nergis çiçeği dış mekanda olduğu gibi evlerimizde de yetiştirebileceğimiz çiçeklerdendir. Nergis tohum olarak değil soğandan dikilerek üretilir. Kasım ayından, ocak sonuna kadar olan dönem nergis soğanı ekimi için en uygun zamandır.

Ortanca çiçeği nasıl çoğaltılır?

Bahçelerde olduğu gibi saksıda da yetiştirilebilen ortanca çiçeğinin çoğaltılması oldukça kolaydır. Nisandan ağustos ayına kadar, çiçeklenmemiş 2-3 yapraklı dalların kesilip çimlendirilmesiyle çoğaltılır. Üzerinde çiçek olmayan dallardan, 15 cm kadar çelik kesilerek işleme başlanır.

Sümbül çiçeğinin özellikleri nedir?

Eşsiz renkleri ve güzelliği ile bahar çiçekleri arasında çok sevilen bir çiçektir. Doğru bir şekilde yetiştirildiğinde ve bakımı yapıldığında uzun seneler boyu yaşayabilir. Sümbül çiçeği, dört mevsim açabilen çiçekleri ile bilinir. Güzel bir kokuya sahip bu bitki, soğanlıdır.

Nergis nasıl çoğalır?

Nergis çiçeği bir önceki yıl tamamen kuruduğunda topraktan alınıp saklanarak yapılan bir çoğaltma işlemidir. Gazete kağıdına sarılarak 1 yıl muhafaza edilen nergis soğanı sonbahara girerken dikim işlemi yapılır. Nergis soğanı büyüdükçe yanlarından minik soğanlar çıkar.