18 aylık bebek ishal olursa ne yapılır?

İçindekiler:

  1. 18 aylık bebek ishal olursa ne yapılır?
  2. 4 aylık bebeklerde ishale ne iyi gelir?
  3. 3 aylık bebeğin ishal olduğu nasıl anlaşılır?
  4. 1 aylık bebek ne kadar sıklıkla kaka yapar?
  5. Bebekler kaç aya kadar sulu kaka yapar?

18 aylık bebek ishal olursa ne yapılır?

İshal tedavisinde su ve sulu gıdaların verilmesi temel kuraldır. Bulantı, kusma varsa besinler azar azar ve sık sık verilmelidir. Anne sütü alan bebeklerde anne sütü kesilmemelidir. Biberonla beslenen bebekler için ishal mamaları hazır olarak satılır, ishali geçene kadar çocuğunuza bu mamalardan vermelisiniz.

4 aylık bebeklerde ishale ne iyi gelir?

6 aydan sonrasında bebeklere doğal yoğurt, çorba ve ya pirinç unu maması verilmelidir. Elma ve ya muz ishale çok iyi gelen meyvelerden olmaktadır. Bebeğinize belli miktarlarda bu sayılan meyvelerden verilebilir. Sebzeler içinde her zaman patates ishale iyi gelmektedir.

3 aylık bebeğin ishal olduğu nasıl anlaşılır?

Bebeklerde ishal görülmeden önce huzursuzluk gözlenir. Huzursuzluk akabinde hafif ateş ile belirtiler devam etmektedir. Ateşten sonra bebekler de kusma görülür ve sonrasında ishal başlamaktadır. Bir bebeğin ishal olduğu günlük rutinden daha fazla dışkılama yapması ve bu dışkılamanın aşırı sıvı olması ile anlaşılır.

1 aylık bebek ne kadar sıklıkla kaka yapar?

Bebeğin ilk zamanlarda 4-5 kez kaka yapacaktır. Bazı bebeklerde bu sayı 8-10 kez olabilir. Bu ishal olduğu anlamına gelmez. Bebek gaytası sulu, şekilsiz ve sarı renge yaklaşık 1 hafta içinde dönecektir.

Bebekler kaç aya kadar sulu kaka yapar?

Anne sütüyle beslenen bebeklerin kakaları doğumdan 1 hafta sonra yumuşak ve yarı sıvı şeklinde olup rengi genellikle açık sarıdır. Anne sütünü çok miktarda emdikleri için bebekler çok sık kaka yaparlar ve kakaları sulu olur. Bebeğiniz büyüdükçe kaka sayısı azalır ve günde 1 – 3 arası değişir.