Zoretanin tedavisi ne kadar sürüyor?

İçindekiler:

  1. Zoretanin tedavisi ne kadar sürüyor?
  2. Aknetrent 20 mg günde kaç kere kullanılır?
  3. Aknetrent 20 mg kaç ay kullanılmalı?
  4. Aknetrent sperme zarar verir mi?
  5. Lazer yaparken hangi ilaçlar kullanılmaz?
  6. Zoretanin kullanırken güneşe çıkılır mı?

Zoretanin tedavisi ne kadar sürüyor?

İskelet gelişimi tamamlanmamış hastalarda optimal tedavisiz aralık süresi belirlenmemiştir. İzotretinoin ile uzun süre düşük doz çalışması yapılmamıştır ve uzun süreli kullanım önerilmez. 15-20 haftalık tedavi ile birçok hastada tam ve uzun süreli remisyon sağlanmıştır.

Aknetrent 20 mg günde kaç kere kullanılır?

Kapsülleri günde 1 veya 2 kere tok karnına alınız. Birkaç hafta sonunda doktorunuz ilacınızın dozunu ayarlayabilir. Bu ilaca nasıl uyum sağladığınıza bağlıdır. Çoğu hasta için doz, 0,5 ve 1,0 mg/kg/gün arasında olacaktır.

Aknetrent 20 mg kaç ay kullanılmalı?

Ancak standart tedavi 4-6 ay arası sürer. Eğer hastaya düşük doz tedavi uygulanıyorsa bu süre uzayabilir. Akneniz tedaviden sonraki 8 hafta boyunca da iyileşmeye devam edebilir.

Aknetrent sperme zarar verir mi?

İlaç en fazla 20 gün içinde kandan tamamen kaybolduğundan gebelik düşünen bayanlar ilacı kestikten 1 ay sonra sağlıklı biçimde hamile kalabilirler. Bu tedavi yöntemi kısırlığa sebebiyet vermez.

Lazer yaparken hangi ilaçlar kullanılmaz?

Lazer epilasyon tamamen beyaz tüylere sahip kişilerde, hamilelerde, sedef hastalığı gibi deri hastalıkları olanlarda, bazı önemli yan etkileri bulunan sivilce ilacı gibi ilaçlar kullananlarda, sistemik izotretinoin kullananlarda, kalp pili olanlarda, ayva tüyü olanlarda ve epilepsi hastalarında önerilmiyor.

Zoretanin kullanırken güneşe çıkılır mı?

Ayrıca ilaç derinin yenilenmesine neden olduğundan cilt yapısının duyarlılığı oldukça artar: cildi mümkün olduğu kadar çevresel faktorlere karşı korumak gerekir. Örn. güneş bu tedavi sırasında vücudun çok hızlı koyulaşmasına ve yanmasına neden olur. Bu yüzden yazın mümkün oldukça güneşe maruz kalınmamalıdır.