Ayak 4 parmak kısalığı neden olur?

İçindekiler:

  1. Ayak 4 parmak kısalığı neden olur?
  2. BrakiMetatarsi nedir?
  3. Kısa Parmak nasıl uzatılır?
  4. Elleri nasıl inceltilir?
  5. Pençe parmak neden olur?

Ayak 4 parmak kısalığı neden olur?

BrakiMetatarsi yani ayak parmak kısalığı genellikle iki ayakta birden görülür. Bu durum doğuştandır, genetiktir ve söz konusu kısa tarak kemiğinin büyüme esnasında plaklarının erken kapanması sebebiyle oluşur.

BrakiMetatarsi nedir?

Brakimetatarsi ayağın önündeki kemiklerden birinin diğerlerinden önemli ölçüde daha kısa olduğu bir durumdur. Beş metatarsaldan herhangi birini etkileyebilmesine rağmen, çoğunlukla dördüncü metatarsalı etkiler. Ayağa bakıldığında, dördüncü ayak parmağının bitişiğindeki ayak parmaklarından daha kısa olduğu görünebilir.

Kısa Parmak nasıl uzatılır?

Günümüzde doğuştan kısa parmağın en ideal tedavisi bir eksternal fiksatör denilen bir cihaz takılmasıdır. Bu cihaz kemiğe takılır ve kemik kesilir, daha sonra hasta bunu kendisine gösterilen şekilde her gün 1 mm kadar çevirip uzatır. Buna tedrici uzatma denir.

Elleri nasıl inceltilir?

İlk olarak elinizi rahatlatmanın en kolay yolu olan bu hareketle başlayalım.
  1. Elinizi düz tutun.
  2. Parmaklarınızı yumruk haline getirin.
  3. Elinizi yavaşça açarak esnetin.
  4. 30 saniye boyunca aynı hareketi tekrarlayın.
  5. Bu hareketi yaparken ellerinizi çok sıkmayın.

Pençe parmak neden olur?

Genellikle yüksek topuklu ve dar ayakkabıların giyilmesinden kaynaklı oluşan pençe parmak, aynı zamanda şeker hastalığı aşırı alkol kullanımına bağlı ayak parmak sinirlerinde oluşan hasarlardan da ortaya çıkabiliyor. Ayağa zararlı ayakkabılarında giyilmesi ayak içinde bası sebebiyle ağrılı nasırlara neden olmaktadır.