Görsel Sanatlar tezhip ne demek?

İçindekiler:

  1. Görsel Sanatlar tezhip ne demek?
  2. Hat ve tezhip sanatı Nedir?
  3. Şifa Toptaş Kimdir?
  4. Ebru ve hat sanatı ne demek?

Görsel Sanatlar tezhip ne demek?

Tezhip Türk süsleme sanatlarından biridir. Kelime anlamı “Altınla Süslemek” tir. 18 ve 22 ayar ezilmiş altınla ve muhtelif renklerle kitap ve levha gibi yazma eserlerin süslenmesidir. Bu sanat; sevgi, sabır, zevk ve zarafetin ortaya koyduğu eserler bütünüdür.

Hat ve tezhip sanatı Nedir?

Tezhip Sanatı; Dünya kitap sanatları arasında her daim önemli olan tezhip, Türk-İslam kitap sanatında hat sanatının yanında süslemeleriyle yazıyı ortaya çıkaran ve eserin kıymetini arttıran bir sanattır. El yazması kitaplara altın yaldız ve boya ile yapılan süslemelere “tezhip” denir.

Şifa Toptaş Kimdir?

Şifa Toptaş, 1981 yılında İstanbul'da doğdu. Tezhip sanatına Serap Bostancı'dan ders alarak başlayan Toptaş, Semih İrteş, Mamur Öz, Sabiha Koç ve Arzu Uzunosmanoğlu gibi isimlerden aldığı eğitimlerle sanatını geliştirdi. ... Toptaş, dört yıl boyunca İSMEK'te, beş yıl boyunca da Birlik Vakfı'nda tezhip dersleri verdi.

Ebru ve hat sanatı ne demek?

Ebru sanatı, en eski Türk kağıt süsleme sanatlarındandır. ... Ebru Türkiye'de cilt sanatının yanı sıra, hat sanatında zemin ve pervaz olarak kullanılmıştır. Hat sanatının, sanat atölyelerinde çoğalmasıyla birlikte, fonda kullanılan bu desenli kağıdın da değeri artmış, çerçevelenecek kadar önemsenmiştir.