Diş çekildikten kaç gün sonra köprü yapılır?

İçindekiler:

  1. Diş çekildikten kaç gün sonra köprü yapılır?
  2. Diş çekiminden kaç gün sonra implant?
  3. Kaplama mı daha iyi implant mı?
  4. Protez diş mı implant mı?

Diş çekildikten kaç gün sonra köprü yapılır?

Uygulama için dişlerin durumu köprü diş yapım süresini belirleyen en önemli faktördür. Diş çekildikten sonra çekim yerinin iyileşmesi tamamlanmış olmalıdır. Yapılan diş çekimine göre bu süre 15 gün ile 3 ay arasında değişebilir.

Diş çekiminden kaç gün sonra implant?

"Çekilen dişte yaygın bir iltihap mevcut ise, ilgili bölgede büyük hacimli kist mevcutsa ya da diş çekiminden sonra çekim yeri implant yerleştirilemeyecek durumda ise gerekli cerrahi işlemleri yapıp 2-3 ay beklemek gerekmektedir. Bu gibi durumlarda diş çekiminden sonra hemen implant uygulamasından kaçınmak gerekir.

Kaplama mı daha iyi implant mı?

İmplant ve kaplama değerlendirilmesi yapıldığında uzun ömür ve dayanıklılık açısından ve daha pek çok avantajlar açısından implant kullanımı köprüye göre çok daha avantajlıdır.

Protez diş mı implant mı?

Önce implant ve köprünün ne olduğunu tanımlayarak başlayalım… Köprü yapmak için boşluğun her iki yanındaki en az iki diş kesilir. Ölçü alındıktan sonra yapılan protez bu kesilen dişlerin üzerine yapıştırılır. İmplant ise, eksik dişin olduğu, çene kemiğine titanyum vidaların yerleştirilmesi ile yapılır.