Gebelikte uçağa binmek zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Gebelikte uçağa binmek zararlı mı?
  2. Hamileliğin ilk aylarında uçağa binmek tehlikeli mi?
  3. Hamileler neden uçağa binemez?
  4. 8 haftalık hamile uçağa binebilir mi?
  5. Hangi hastalıklar olanlar uçağa binemez?
  6. 5 haftalık hamile uçağa binebilir mi?
  7. 1 aylık hamile yolculuk yapabilir mi?

Gebelikte uçağa binmek zararlı mı?

Hamile yolcularımız, hamilelik süresi kurallarına uydukları sürece uçakla seyahat edebilir. Pegasus politikalarına göre tekil hamileliklerde, hamileliğin 36. haftasına kadar uçakla seyahat edilmesinde bir sorun yoktur. Çoğul hamileliklerde ise bu süre 32 haftadır.

Hamileliğin ilk aylarında uçağa binmek tehlikeli mi?

İlk veya ikinci üç aylık dönem boyunca seyahat genellikle güvenli kabul edilse de, normalden daha yorucu olabilir. Gebeliğin ilk üç aylık döneminde seyahat, özellikle de gebelik bulantısı veya yorgunluk hissetmekteyseniz zorluklar ortaya koyabilir. Ve kanama ve çocuk düşürme riski, bu aylarda daha fazladır.

Hamileler neden uçağa binemez?

36. gebelik haftasından sonra havayolu şirketleri hamile kadınları uçuşlarına almamaktadır. Bunun nedeni anne ya da bebek açısından ortaya çıkabilecek olan riskler değil, havayolu şirketinin havadayken yaşanacak olan olası bir doğuma karşı aldıkları önlemdir.”

8 haftalık hamile uçağa binebilir mi?

İkiz ya da daha fazla gebeliğiniz yok ise, yukarıdaki risklerden birine ya da birkaçına sahip değilseniz, hamileliğinizin 36.haftasına kadar kabin basıncı ayarlı uçaklar ile yolculuk yapabilirsiniz. 36. gebelik haftasından sonra havayolu şirketleri hamile kadınları uçuşlarına almamaktadır.

Hangi hastalıklar olanlar uçağa binemez?

Doktora danışılarak hava yolculuğu yapılması gereken hastalıklar ise şunlardır:
  • Kanser,
  • Kalp damar bozukluğu,
  • Kronik solunum hastalığı,
  • Epilepsi,
  • Kansızlık.
  • İstikrarsız şeker hastalığı
  • Bağışıklık baskılayıcı ilaç tedavisi alanlar.
  • Diyalize bağlı olan.
Daha fazla öğe...

5 haftalık hamile uçağa binebilir mi?

Havayolu şirketleri tekil gebeliklerde 35 hafta çoğul gebeliklerde 32 haftadan sonra hamile yolcu kabul etmez. 28 hafta ile 35 hafta arasında ise doktor raporu ile uçağa kabul eder. 28 haftadan önce ise herhangi bir rapora ihtiyaç olmayıp annenin beyanı ile uçuşa kabul eder.

1 aylık hamile yolculuk yapabilir mi?

Gebelikte yolculuk, ilk 3 ay ve son 3 ay çok tercih edilen bir durum değildir. Gebe zorda kaldığı zaman yolculuk yapması gerekmektedir. Sık seyahat etmek sizin ve bebeğiniz için iyi değildir. Yapılan yolculuk sürelerinin 6 saati geçmesi istenmemektedir.