Tencere ilk nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Tencere ilk nasıl kullanılır?
  2. Granit döküm tava bulaşık makinesinde yıkanır mı?
  3. Yeni alınan döküm tava nasıl temizlenir?
  4. Döküm tencere bulaşık makinesinde yıkanır mı?

Tencere ilk nasıl kullanılır?

İlk kullanacağınız zaman tencerenin dibine 2 yemek kaşığı kadar yağ ekleyin, elinize bir miktar pamuk alarak iyice yer yerine yedirin hafif bastırarak. Ve tencereniz hazır ! Artık lezzetli yemekler pişirebilir, maharetlerinizi sergileyebilirsiniz.

Granit döküm tava bulaşık makinesinde yıkanır mı?

Granit tavanın temizliği oldukça kolaydır ve sizi hiç yormaz. Granit tavayı kullanım sonrasında temizlerken şu maddelere dikkat etmeniz önerilir: Sote, kızartma ya da diğer yemeklerin yapımından sonra granit tavayı sudan geçirip bulaşık makinesine atabilirsiniz. Bulaşık makinesi yıkamasına uygun bir yapıya sahiptir.

Yeni alınan döküm tava nasıl temizlenir?

Kaynayan su lekeleri yumuşatacağı için bu işlemi oldukça rahat halledeceksiniz. Daha sonra tavanızı ocaktan alın ve üzerindeki suyu ve tortuyu boşaltın. Eğer hala biraz kalıntı varsa, bulaşık süngerinin yumuşak kısmına çok az sıvı sabun döküp -çok az- ovalayın ve durulayın. Ardından peçete ile kurulayın.

Döküm tencere bulaşık makinesinde yıkanır mı?

Tüm ocak tiplerinde kullanılabildiği gibi, bulaşık makinesinde de rahatlıkla yıkanır. Lava döküm demir tencere ve tavalar insan ve çevreyle en uyumlu doğal pişirme gereçleridir.