Lüksel Börekçi fırında kek kaç derecede pişer?

İçindekiler:

  1. Lüksel Börekçi fırında kek kaç derecede pişer?
  2. Börekçi fırında kek kaç dakikada pişer?
  3. Kek içi neden pişmez?
  4. Fırında kek nasıl pişirilir?
  5. Fırının içindeki fan ne işe yarar?

Lüksel Börekçi fırında kek kaç derecede pişer?

Luxell börekçi fırın kullanarak kek pişirebilirsiniz. Fakat fırında dikkat etmeniz gereken ısı dereceleri vardır. Yani alt üst sıcaklık 200 derecede pişirebilirsiniz fakat fan kullanılacaksa bu derece 180 olmalıdır.

Börekçi fırında kek kaç dakikada pişer?

Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. Bu ısıda keki 30 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir.

Kek içi neden pişmez?

Kekin içerisinde çok fazla sıvı malzeme kullanırsanız, kek harcı cıvıklaşır ve pişirme esnasında iç kısım çiğ kalabilir. Bu yüzden tarif ölçülerinden fazla sıvı eklemesi yaptıysanız, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Bir diğer neden ise, gereğinden fazla kabartma tozu kullanmaktır.

Fırında kek nasıl pişirilir?

Fırın önceden ısıtılmalıdır. 180-200 derece çoğu kek için uygun bir ısıdır. Kek fırına konulunca 6-7 dakika sonra içinin iyi pişmesi için ısıyı 160 dereceye düşürebilirsiniz. Kek fırına konulunca ilk 20-25 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır.

Fırının içindeki fan ne işe yarar?

Fanlı ısıtıcıyla ısıtılan sıcak hava, fırının her yerine eşit oranda ve hızlı bir şekilde dağılır. Böylece az enerjiyle kısa zamanda pişirme sağlarsınız. Turbo pişirme yapacaksanız fırını önden ısıtmanıza gerek olmayacak. Fan, ısının eşit dağılımını sağladığından birden fazla tepsiyle pişirme yapabilirsiniz.