Bizim değerlerimiz nelerdir?

İçindekiler:

  1. Bizim değerlerimiz nelerdir?
  2. Manevi değerler nelerdir?
  3. Mesleki değer nedir kpss?
  4. Geleneksel rehberlik ile gelişimsel rehberlik arasındaki farklar nelerdir?
  5. Kapsamlı Gelişimsel Rehberlik modelinin gerçekleştirmek istediği nelerdir?
  6. Kapsamlı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Programı Nedir?

Bizim değerlerimiz nelerdir?

ARZULANAN KÜLTÜREL DEĞERLER Buradaki 10 değerin 6'sının kişisel değerlerle aynı olduğu görülüyor: Adalet, ahlak, güven, saygı, dürüstlük ve aile. Değerlerin düzeyler arasında dağılımına bakıldığında insanların gelecekte daha bütüncül bir yaklaşım görmek istedikleri ortaya konuluyor.

Manevi değerler nelerdir?

Manevi değerler: -Sevgi,Saygı,Adalet,Ahlak,Din,Hürriyet,Hoşgörü,Barış,Vicdan sayılabilir.

Mesleki değer nedir kpss?

Meslek Değerleri. insan davranışlarının amacı; birtakım ihtiyaçları karşılamaktır, insanlar ömürlerinin yaklaşık üçte birini kapsayan meslek faaliyetlerinden doyum beklerler. Meslek faaliyetlerinin sonunda beklenen doyum “meslek değeri” olarak adlandırılır.

Geleneksel rehberlik ile gelişimsel rehberlik arasındaki farklar nelerdir?

Gelişimsel rehberlik yalnızca eğitim kurumları için tasarlanmıştır. Geleneksel rehberlik modeli liseler için uygun iken, gelişimsel rehberlik anasınıfından lise son sınıfa kadar bütün öğretim kademeleri için uygun bir örgütleme biçimidir. Geleneksel rehberlik modelinin ana müdahalesi “psikolojik danışma” dır.

Kapsamlı Gelişimsel Rehberlik modelinin gerçekleştirmek istediği nelerdir?

Kapsamlı PDR programları modeli kuramsal temelini gelişimsel rehberlik yaklaşımından almıştır. Bu yaklaşımda; bireyin gelişimsel ihtiyaçları ön plandadır ve rehberlik hizmetlerinin,öğrencilerin içinde bulundukları gelişim dönemlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olması gerektiği savunulur.

Kapsamlı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Programı Nedir?

Kapsamlı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Programı Rehberlik Müfredatı, Bireysel Planlama, Müdahale Hizmetleri ve Sistem Desteği unsurlarından oluşan, gelişimsel rehberlik modelinin uygulanmasıyla oluşan rehberlik programdır.