Yurt dışından papağan getirmek yasak mı?

İçindekiler:

  1. Yurt dışından papağan getirmek yasak mı?
  2. Türkiye hangi ülkelerden hayvan ithal ediyor?
  3. Uçaklara hayvan alınır mı?
  4. Uçağa evcil hayvan nasıl alınır?
  5. Papağan satışı yasak mi?
  6. Yurtdışına köpek nasıl çıkarılır?
  7. Uçakta kedi nasıl gider?
  8. Türkiyeden Almanyaya köpek nasıl getirilir?

Yurt dışından papağan getirmek yasak mı?

Kovid-19 sürecinde yabani ve egzotik hayvanların ithalatına ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yeni talimatlar geldi. Buna göre, çiftliklerde üretilen muhabbet kuşu, sevda papağanı, sultan papağanı, cennet papağanı gibi hayvanlar, virüsün bulaşmasında yeni kanıt bulunana kadar serbest şekilde ithal edilebilecek.

Türkiye hangi ülkelerden hayvan ithal ediyor?

İthalat Latin Amerika ve Avrupa'dan Et ve Süt Kurumu Raporu'na göre, 2019 yılında gerçekleşen besilik büyükbaş hayvan ithalatının yüzde 33'ü Uruguay, yüzde 27'si Brezilya, yüzde 11'i Çekya'dan yapıldı. Damızlık sığır ithalatının ise, yüzde 32'si Almanya, yüzde 18'i Avusturya, yüzde 14'ü Çekya'dan gerçekleştirildi.

Uçaklara hayvan alınır mı?

Evcil Hayvan Taşıma Kuralları ... Uçaklarımızda, hem yolcu kabinlerinde hem de kargo bölümünde sadece kedi, köpek ve küçük ötücü kuşlar (saka kuşu, muhabbet kuşu, kanarya) evcil hayvan olarak taşınabilmektedir. Yolcu kabininde taşınabilen evcil hayvan kontenjanı sınırlı olup, uçak tipine göre farklılık göstermektedir.

Uçağa evcil hayvan nasıl alınır?

  1. Kabinde yolcu beraberinde evcil hayvan olarak sadece kedi, köpek ve küçük ötücü kuşlar (muhabbet kuşu, kanarya) taşınabilir. ...
  2. Kafesin standart boyutlara uymaması, ağırlığının 8 kg'dan fazla olması gibi nedenlerle kabine alamadığımız evcil hayvanlarınızı, özel kafeslerinde uçaklarımızın kargo bölümünde taşıyabiliyoruz.

Papağan satışı yasak mi?

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü CITES Şefliğince, 2013'ten bu yana yapılan operasyonlarda nesli tehlike altında bulunan papağan, maymun, yılan, aslan, ayı ve puma gibi satışı yasak 'ü aşkın canlı korumaya alındı.

Yurtdışına köpek nasıl çıkarılır?

Tarım İlçe Müdürlüğü'nden, uçuş tarihinden 3 gün önce yurt dışına çıkabilmesi için uçuracak yolcunun adına düzenlenmiş uygunluk belgesi alınır. Köpek ya da kedi, taşıma çantasıyla beraber 8 kilogramı aşmıyorsa kabinde seyahat edebilir. 8 kilogramı aşan hayvanlar ise ancak kargo bölümünde seyahat edebilir.

Uçakta kedi nasıl gider?

Uçuşlarımızda her bir yolcu için en fazla iki evcil hayvan kafesi kabul edilir. Ancak kafeslerden sadece biri kabinde (PETC), diğeri ise kargo bölümünde (AVIH) taşınır. Kediyle köpek ya da kedi ile kuş aynı uçakta (farklı kabinlerde dahi olsa) taşınmaz.

Türkiyeden Almanyaya köpek nasıl getirilir?

Türkiye'den Almanya'ya köpek götürebilmek için belli başlı bazı belgelerin tamamlanması gerekiyor. Bu belgelerin başında Şüphesiz veteriner kontrolü altında alınacak karne ve mikroçip üzerinden işlemler yer alıyor. Daha sonra yurt dışına çıkarılacak köpek için gerekli pasaport ve belgeler tamamlanmalıdır.