20 lik diş neden çıkıyor?

İçindekiler:

  1. 20 lik diş neden çıkıyor?
  2. 20 lik dişler ne işe yarar?
  3. 20 lik diş çektirmeli mi?
  4. 20 lik diş çekilmezse ne olur?

20 lik diş neden çıkıyor?

Bu durum çene veya dişin gelişimi ile ilgili olabilir. Diş arkasındaki yer darlığı ve dişeti, kemik veya komşu diş engeli dişin çıkabilmesine mani olabilir. Bu gibi durumlarda diş gömülü kalabilir ve bu engellerden herhangi biri ortadan kalktığında çıkabilir.

20 lik dişler ne işe yarar?

Genelde 18 – 20 yaş arasında sürdüğü için halk arasında 20 yaş dişi denilen dişler aslında 3. büyük azı dişidir. Diğer tüm dişler gibi insan ağzında doğru pozisyon aldığında ana dişlerle aynı görevi görebilen ve çiğneme fonksiyonuna ciddi katkıda bulunabilen dişlerdir.

20 lik diş çektirmeli mi?

Yirmi yaş dişleri çıkabilecekleri yeterli alana sahip değilse gömülü kalabilir. Yirmi yaş dişleri çekilmezse diş eti hastalığı ya da çene enfeksiyonu yaşama olasılığı fazlalaşır. Zamanla daha da kötüye gidebilecek bir sağlık problemi mevcut ise sağlıklıyken yirmi yaş dişinizi çektirmek daha uygun olur.

20 lik diş çekilmezse ne olur?

Gömülü yirmi yaş dişi ikinci büyük azı dişinin kemik desteğini zayıflatır ve zaten rahat temizlenemeyen bu bölgede periodontal(diş eti) sorunlar olabilir. Bu şekildeki gömülü dişlerin erken dönemde çekilmesi periodontal problemlerin çıkmasını engeller. Diş eti absesine (perikoronitise)neden olur.